Как да си извадя нов ключ за кола ако съм загубил оригиналния? – GradaBG

1
175
Добави коментар
GrigorNik
GrigorNik

На всеки се е случвало да има нужда изработката на нов ключ за автомобила. Най – лесно се вади ключ за кола ако имате оригинала и използвате услугите на оторизиран автоключар. Но в някои ситуации това не е възможно – загубили сте оригинала, ключа е супен, така че не може да се използва за направа на нов и т.н.

Ключът за автомобил е свързан към автомобила, с който работи.Тъй като всички превозни средства са изградени по различен начин, всички ключове за автомобили са изградени по различен начин. Всеки модел има различни особености.

Цената е основният движещ фактор за повечето собственици на автомобили. Затова често се случва шофьорите да избират най-изгодното решение, което обикновено е да се обадите на авариен автоключар. Тези хора са професионалисти и имат както необходимите знания, така и техника за изваждането на нов ключ.

Изработката на ключ за автомобил без оригинала включва използването на вашия идентификационен номер на превозното средство, който е сравнително лесно да се забележи. Идентификациония номер може лесно да се намери, като разгледате таблото си или моторния отсек. Ако обаче ви е трудно да намерите номера, позволете на професионалистите да се справят. Наличието на идентификационен номер на превозното средство улеснява установяването на това кой ключ съответства на вашия автомобил, а това от своя страна улеснява изработката на нов ключ за автомобила, без да имате оригинала. Ключарите имат достъп до информация за кода на ключовете за автомобила, която е полезна, когато оригиналният ключ на колата е счупен или изгубен.

След като разполагате с цялата необходима информация и я дадете на избрания от вас специалист, просто трябва да изчакате търпеливо, за да можете да получите новия си работещ ключ за кола.Трябва да сте наясно, че процесът на получаване на ключ за автомобил, направен без оригинала, отнема малко повече време от другите процеси за подмяна на ключове за автомобил.

След направата на новия ключ той трябва да бъде програмиран към вашия автомобил. Това представлява свързаване на ключа с имобилайзера на колата и обучението му да го разпознава.

След получаване на новия ключ извършете необходимите действия за проверка дали всичко е наред – запалете колата, заключете и отключете колата, отворете багажника с ключа и т.н.