Три книги специално за началото на учебната година

1
163
Добави коментар
clashbade
clashbade

Изданията ще внесат разнообразие в делника на ангажираните със сериозни теми ученици, стига четенето да е сред любимите им занимания

 

◊ ИЗДАТЕЛСТВО „ИЗТОК-ЗАПАД“ ПРЕДСТАВЯ

Три книги, с които да се въоръжите преди началото на учебната година

Ако вече сте успели да събудите непреходния интерес към четенето у децата си, много лесно ще откривате варианти да им предлагате заместители на съвременните електронни устройства. Когато есента е на прага и плажните забавления остават само спомен, подрастващите все повече се задържат пред компютъра, а училищните занимания изискват сериозна концентрация от тях. Същевременно игрите навън не се случват толкова често, което пък рефлектира върху поведението и емоционалните реакции на децата.

Понякога те имат нужда просто да се дистанцират от сериозните теми и да се разнообразят. Ето една прекрасна възможност: заедно с вас, родителите, те могат да разгледат сайтовете на любими издателства, за да подберете книги онлайн според личния им вкус и моментна нагласа.

 

Следната селекция може да ви бъде от полза, ако срещнете известни затруднения:

101 неща, които би трябвало да знаеш за животните

Книга, която може да създаде радост за по-малките деца и богато познание за по-големите, които не подозират за всички тези подробности, свързани с фауната. С това илюстративно издание те ще научат какви животни живеят в различните територии на планетата, от африканската савана до Северния полюс, и какъв е начинът им на живот.

Красивите рисунки и любопитните факти допълват неповторимото приключение, по време на което децата ще се запознаят със свирепи, чудновати и незабележими представители на животинското царство.

Сигурно сте обръщали внимание на факта, че децата не просто се умиляват от създанията около себе си. Те са склонни да забравят всичко на мига, ако попаднат в този свят, независимо дали реално или чрез страниците на домашна енциклопедия.

 

Корейски приказки

Същата сила би имала и друга книга с приказки, пристигаща от далечна страна с типичния за местните фолклор и традиции. През последните години интересът към корейските творби и кино е засилен от страна на младите. Използвайте тази тяхна страст, за да ги привлечете и към света на корейските царе и принцеси, духове, тигри и пакостливи герои, които ще ги издигнат до владенията на небесния владетел и ще ги запратят до морските дълбини.

Защо кучето и котката не се обичат? Откъде идват глухарчетата? Как е създаден китайският зодиак? Ще се изненадате, но тези отговори, които крие корейският приказен свят, може да откриете в книгата с приказки, чието ново издание излезе през това лято.

 

Голяма книга за малки нещотърсачи

С тази книга, която също може да закупите онлайн, ще играе цялото семейство. Може да си направите състезание през уикенда, когато времето не позволява дълги разходки сред природата.

Тя е с двустранно отваряне и с цветни панорамни рисунки. Всеки разтвор е с метър ширина, съдържащ игри и забавни задачи. Ще обиколите селото, града, зоопарка, ще стигнете до брега на морето и дори ще надникнете в страната на сънищата!

Ще трябва да откриете различни предмети и животни, да се лутате из лабиринти, да редите пъзели и да решавате главоблъсканици.      

 

09.09.2020 г. 15:18