За нарастващото пристрастяване към хазарта в Австралия

25
339
Добави коментар
fresh4o
fresh4o

Малко познат факт е, че именно Австралия е една от страните с най-висок процент, играещи и залагащи на хазартни игри. Именно поради тази причина там пристрасняването е много по-високо от други страни по света.

Това са машинките, за които активистите срещу хазартните игри в Австралия казват, че имат същата пристрастяващата сила като кокаина и захранват лавина от дългове, разводи и мизерия.

Хазартните загуби в Австралия са на рекордно високо ниво, след като ентусиасти са пропиляли почти 24 млн. австралийски долара (18 милиона долара) за една година, според данни, събрани от правителството на щата Куинсленд. Повече от половината са били загубени на покер или на игрални автомати в кръчми и клубове.

Хазартът в Австралия е еквивалент на оръжията в Америка“, твърди Тим Костело, говорител на Алианса за реформа в хазартните игри. „Хазартната индустрия наистина е завладяла политиката по начин, по който Националната асоциация на оръжията го е направила в Америка, така че ние се стремим да реформираме това.