Етерично масло Сицилианска Мандарина 10 мл Apiarium

2
638
Добави коментар
StashimirPetrov
StashimirPetrov

100% чисто етерично масло!

Получава се чрез студено пресоване на необработената кора на плодовете. Маслото има оранжев цвят и интензивен, сладък и свеж цитрусов аромат. Също така често се използва за производство на сапуни, козметика и парфюми.

Подходящо за смесване с: лимон, лайм, портокал, грейпфрут, индийско орехче, канела, дафинов лист и карамфил.

 

Интересни факти: Този член на семейството на портокала расте под формата на дървета, които са по-малки от портокаловите и образуват по-малки листа и плодове. Първоначално от южната част на Китай, мандарината е докарана в Европа през 1805 г., а по-късно в САЩ.

 

Употреба:
За ароматизиране на помещения добавете 4-5 капки в арома лампа. За масаж добавете 4 капки етерично масло в 10 мл базово масло. За вана добавете 4-6 капки етерично масло в 20 мл базово масло във вана с топла вода и разбъркайте енергично.

 

Внимание:
Преди употреба направете тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка. Само за външна употреба. Не използвайте неразредени етерични масла на кожата. Избягвайте контакт с чувствителни зони като очите. Пазете от деца. Не използвайте етерични масла за деца под 5-годишна възраст. Консултирайте се с лекар за употреба по време на бременност, при заболявания или лечение с медикаменти. Не използвайте за инхалации, ако страдате от астма, както и при деца под 10-годишна възраст. Броят на капките означава максимален брой капки в комбинация с етерични масла. Ако имате чувствителна кожа или за деца 5-12 год. възраст, използвайте за масаж 2 капки в 10 мл базово масло. Пазете от боядисани повърхности, пластмаса и открити пламъци. Съхранение на сухо и хладно.

 

Състав: CITRUS NOBILIS PEEL OIL