Етерично масло Маточина 10 мл Apiarium

14
702
Добави коментар
StashimirPetrov
StashimirPetrov

Това е 100% чисто етерично масло. Получава се от парна дестилация на цели растения. Маслото е с бледожълт цвят и свеж, сладко-кисел билков аромат, който напомня малко на лимон и мента.

Подходящ за смесване с: босилек, тамян, здравец, лайка, роза, лавандула, иланг иланг.

 

Интересни факти: Маточината е храст с много ароматни листа. Расте главно в Средиземно море, но се отглежда и в много други райони по света. Маточината е известна предимно като саксийно растение, но расте до 150 см на открито и има много малки бели цветя, чийто нектар привлича много пчели през лятото.

 

Употреба:
За ароматизиране на помещения добавете 4-5 капки в арома лампа. За масаж добавете 4 капки етерично масло в 10 мл базово масло. За вана добавете 4-6 капки етерично масло в 20 мл базово масло във вана с топла вода и разбъркайте енергично.

 

Внимание:
Преди употреба направете тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка. Само за външна употреба. Не използвайте неразредени етерични масла на кожата. Избягвайте контакт с чувствителни зони като очите. Пазете от деца. Не използвайте етерични масла за деца под 5-годишна възраст. Консултирайте се с лекар за употреба по време на бременност, при заболявания или лечение с медикаменти. Не използвайте за инхалации, ако страдате от астма, както и при деца под 10-годишна възраст. Броят на капките означава максимален брой капки в комбинация с етерични масла. Ако имате чувствителна кожа или за деца 5-12 год. възраст, използвайте за масаж 2 капки в 10 мл базово масло. Пазете от боядисани повърхности, пластмаса и открити пламъци. Съхранение на сухо и хладно.

 

Състав:  Melissa officinalis leaf oil