Ето как да постигнем идеални бели зъби

1
133
Добави коментар
clashbade
clashbade

Всеки може да се подложи на професионално избелване на зъби, стига да няма кариеси, предупреждават денталните специалисти

Вероятно всеки от вас се е запитал поне веднъж дали може да си запише час за професионално избелване на зъби, как да се подготви и какво му предстои. Отговорите на тези въпроси могат да бъдат получени в рамките на кратка консултация с дентален специалист. Ако искате да сте предварително информирани, може да проучите темата онлайн, за да добиете представа за процедурите, които ви очакват.

Преди да се подложите на избелване, зъбите трябва да преминат през почистване на зъбен камък и полиране в стоматологичен кабинет. Сами по себе си тези две процедури не могат да постигнат изсветляване на цвета, или поне не до такава степен, която биха желали повечето пациенти. Ако са налице неизлекувани кариеси, те също трябва да бъдат обработени и оправени, за да се създаде перфектна основа за следващия етап от естетическата намеса.

Запомнете – избелването на зъбите е безвредно! Според тежката дума на експертите в тази област, то не крие рискове за венците и за цялостното здраве на пациента.

Избелващите системи, които се предлагат на пазара, са приблизително сходни като състав. Разликата е във фирмите-производители и страната на произход. Някои варианти са по-удобни заради краткосрочната употреба на шините и липсата на чувствителност като усещане.

Процедурата трае около час, а финалният вид на цвета на зъбите ще зависи от първоначалния ви, който сте носили години преди да се оцветят впоследствие. Ключово за него е и до колко спазвате ограниченията, поставени от стоматолога, както и дисциплината ви по отношение на консумиране на по-късен етап.

След избелването резултатът ще продължи максимум около година, но може да му се радвате по-дълго, ако сте готови да полагате редовни грижи, както и да намалите оцветяващите напитки и тютюнопушенето. Опреснителната процедура се прави след този период.

Бяла усмивка завинаги? Да, може да бъде постигната, но не само с избелване на зъбите, а чрез поставяне на керамични фасети. С тяхна помощ ще промените не само цвета, но и формата, а където са налице несъвършенства, те ще бъдат коригирани.

Избелващите пасти за зъби са абразивни и не е желателно да се употребяват постоянно, а само в рамките на „прозореца“, предвиден за избелване. Импровизираните варианти за постигане на бял цвят на зъбите вкъщи не са особено препоръчителни, защото могат да носят рискове след себе си. Приоритет за такава цел трябва да е посещението при стоматолог за професионално избелване.