Защо е важно да не отлагаме посещението на „страшните“ зъболекарски кабинети

1
156
Добави коментар
clashbade
clashbade

Човек, колкото и добре да си живее, все някога страда от зъбобол. Вместо да предприемем спешни мерки в сериозните ситуации, често пъти предпочитаме да удавим болката (и мъката) в чаша ракия, пренебрегвайки очевидните показатели, че имаме нужда от професионална помощ.
Какви са причините за подобно отлагане
Факторите може да са много. Един от тях е насаден безпочвен страх спрямо стерилните кабинети и футуристични столове. Друг може да е поради липса на време и недостатъчно внимание към самите нас, или просто склонност от характера ни, която ни кара да си затваряме очите за неприятната истина.
Излишното упорство обаче може да ни струва скъпо. И в буквален, и в преносен смисъл. Дори да отложите проблема във времето (с помощта на високите градуси или силните медикаменти), рискувате да си докарате много сериозни проблем, изискващи сложни решения. Навременното посещение може да ви избави от мъките само за половин час, а безсмисленото протакане ще ви помогне да се сдобиете с дузина записани часове и посещения през седмица, за да могат поетапно да се отстранят вече дълбоките травми.
Не само може да се стигне до загубата на жив зъб, но и да се сдобиете с цяла колекция съпровождащи болести. Зъбите могат да повлияят на почти всяка система в организма. Последният не изостава от добре смазаните машини, които работят комплексно. Даже ги надминава в упорития синхрон на действие, който не допуска излизането от строя на нито една малка или голяма част.
Спешен зъболекарски кабинет
Всеки себеуважаващ се зъболекар е абсолютно наясно, че на хората понякога им се налага да потърсят спешна и непланирана помощ. Това е резултатът от нехайния подход към проблеми със зъбите. Реално няма на кого да се оплачете, освен на самите себе си.
Нуждата от зъболекар в последния миг може да не успее да ви отърве от критичните последици. Не си правете експерименти и не търсете всевъзможни оправдания. Усетите ли някаква нередност, действайте незабавно. Посещението на дентален кабинет би трябва да се осъществява и без конкретна причина. Профилактиката е основната предпоставка за запазване на здравето и красотата на устната кухина.
Примерът, който даваме
Нека това се превърне във ваша максима. Следвайте я във всяко едно отношение и насока в живота си. Не протакайте! Давайте пример на отговорни и сериозни хора, които са поели не само здравето си в свои ръце. Отлагането на проблемите не е решение, а причина за нарушено душевно спокойствие. Нищо не заслужава такава жертва.
Зъболекар Софиен Риахи – дигитална и естетична стоматология. Неинвазивни похвати – край на болката и притесненията от стоматологията!