Защо е важно да не пропускате обяда, когато сте на работа?

1
139
Добави коментар
svetla58
svetla58

Ако не си направите почивка, за да се отпуснете и презаредите, това може бързо да доведе до прегаряне и преумора. Изследванията сочат значението на обедната почивка за ползотворна следобедна работа, както и за намаляване на стреса и поддържане на добро психично здраве.

Проблемът е, че много от нас просто не могат да спрат – обсебени сме от заетостта… Правенето на няколко неща едновременно се приема за “качествена” работа и всички сме виновни за това. Попаднали сме в цикъл от постоянни задачи, които могат да бъдат разрушителни за психиката. Важно е хората да отделят време, за да се насладят на храната и общуването по време на обедната си почивка.

Ето няколко прости съвета, които ще ви помогнат да се отпуснете:

Слушайте положителни подкасти

За да отделите време не само на себе си, но и на нервната си система, слушайте положителни подкасти. А защо не и някой интересна и забавна аудио книга?

Яжте внимателно

Отделете време за себе си, за да ядете внимателно. Това не само ще ви помогне да се Лошо сдъвкана храна не се храносмила добре и може да доведе до създаването на още тревоги – яжте бавно и се насладете.

Раздвижете се

Ако имате проблеми със спортуването преди или след работа, движете се по време на почивката си. Независимо дали става въпрос за разходка с колело или лека разходка в парка, ускореният пулс ще повиши ендорфините и ще намали кортизола , което означава, че ще имате по-малко стресиращ ден.