COVID 19 защита. Изделия за защита на обслужващите от зарази

1
244
Добави коментар

COVID 19 защита

COVID 19 Защита са група от изделия с висока степен на защита. Предназначени са да защитят обслужващия персонал от зарази при  обслужване на болни. Преграда за зарази пренасяни чрез телесни течности или чрез пряк контакт с кожата на заразно болни.

Продукти и изделия от Франция на Dr Helewa. С висока степен на защита от инфекции и зарази. Съвременни санитарни материали предпазващи обслужващия болничен персонал. Предпазват близките на болния при обгрижването им  в дома. Торбичките с абсорбатор позволяват ползване на подлоги, тоалетни легенчета и други без да се измиват с вода. Без съприкосновение с урината и телесните течности на пациента. Торбичките с абсорбатор се затварят и изхвърлят заедно с битовия боклук. Ръкавиците със защитен слой за персонала не позволяват пряк досег със заразно болните.    Използват се за сухо къпане и измиване без вода на тяло, глава, коса. Dr Helewa мокри ръкавици глава, тяло . За сухо измиване на главата и косата или измиване на тялото. Не се ползва вода за изплакване.

Резултати от изследвания. Някои проучвания сигнализират за фекално предаване, освен орално на Covid-19. Източник Dr Helewa Франция.  Съобщавани са случаи, при които вирусът е открит в кръв или изпражнения, но не е открит на проби от дихателните пътища. Много високо присъствие на активен вирус в изпражненията на 53% от пациентите, хоспитализирани за Covid-19 . Източници: 1. Wang JAMA_2020 Clinical Characteristics of Patients With 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV). 

Infected Pneumonia in Wuhan, China. 2. Société Française de Microbiologie (SFM) Fiche-nCOV-NL-20.02.2020. 3. Gu J, et al. Gastroenterology. 2020;doi:10.1053/j.gastro.2020.02.054.

Четирислойнни чаршафи на Dr Helewa от Франция и четирислойни протектори на Conni, Австралия. Също могат да предпазят обслужващия персонал от зарази.

Пулсоксиметър. Уред необходим за дома ни в условията на COVID 19 за следене състоянието на по-леко засегнати пациенти. Това позволява в условията на коронавирус пациентите да се лекуват вкъщи без да е необходимо постъпване в болница. “Пулсоксиметърът е лесен за използване. Освен сърдечния пулс, той измерва един важен показател за състоянието на заразените с коронавируса – нивото на кислород в кръвта. Ако то е задоволително, на болния се препоръчва домашно лечение.” Цитата е от предаване на Българска национална телевизия БНТ 20:49, 31.08.2020.

Коронавирус превенция и защита, съжителство

Коронавирус. Зарази. Инфекции. Пулсоксиметър. Кислородна терапия в домашни условия. Превенция и защита на персонала обслужващи болни вкъщи или в болница. Коронавирус превенция и защита, съжителство .