Актуални намаления, промоции, разпродажби – сайт за групово пазаруване Всичко евтино и изгодно на едно място – в Spesti.info

1
141
Добави коментар
zapoznaise

Найроби, столицата на африканската държава Кения, макар и не най-известната туристическа дестинация в света, предлага множество възможности за любителите на природата, пише туристически портал www.hote.li. Най-известен от тях е Националния природен парк Найроби, известен с факта, че е единственият природен резерват в света, намиращ се малко извън пределите на голяма столица. В него се поместват над 400 вида диви животни, включително изключително редкия вид черни носорози. Паркът предлага както пешеходни разходки в обезопасени за туристите зони, така и сафари експедиции за любителите на по-екстремните усещания.

Множеството хотели в самата столица също предлагат подобни екскурзии. Сред тях са както известни световни вериги от типа на Хилтън, Уиндсор, Норфолк, така и Краун Плаза Хотел Найроби и новопостроените по-малки и евтини хотели около автомагистрала Момбаса. Сред тях са The Kivi Milimani Hotel, резервация в който можете да си направите и онлайн, Marble Arch Hotel, Kikuyu Lodge Hotel и Abbey Comfort Inn. Всеки един от тях предлага и вземане от летището в деня на пристигането ви.

Мястото, което пази богатото африканско културно наследство на тази държава, е Националният музей на Кения, намиращ се около магистралата Ухуру. Особено интересна е галерията, посветена на кенийските племена, която включва постоянни инсталации на известната природозащитничка, писателка и натуралистка Джой Адамсън. Ексхибицията включва традиционни племенни облекла, гримове и глинени изделия. Друга забележителност на музея са откритите преди няколко години ботанияеска градина и парк на змиите. Излизането извън рамките на града без придружител или гид не се препоръчва поради зачестилите случаи на отвличания и грабежи на туристи. Самолетни билети дотам предлагат Turkish Airlines, както и Qatar Airways.