Детски масаж: вълнуващо и отпускащо приключение в спа центъра

1
147
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Спа центърът е едно от местата, където тялото и умът се отпускат напълно. Релаксиращите процедури действат успокояващо и ободряващо на целия организъм и ви изпълват с нови сили и енергия, които са изключително необходими, за да се справяте с лекота с ежедневните предизвикателства. Истинско удоволствие е да споделяте приятните моменти в спа центъра с цялото семейство, а днес е по-лесно отвсякога да организирате спа ден за вас и вашите близки. Este Fitness & Spa предлага разнообразие от спа ритуали и терапии, които са подходящи дори за най-малките членове на семейството. Така ще споделяте приятните моменти в спа центъра в компанията на малчугана и същевременно ще го зарадвате с приятни и релаксиращи процедури.

Детски масаж оказва благоприятно влияние върху детската физика и психика. Процедурата съчетава специално разработена комбинация от класически техники, които спомагат за хармоничния и плавен преход през различните етапи от съзряването на организма. В настоящата статия ще разберете кои са ключовите за детския организъм ползи от практикуването на детски масаж.

Подобряване на паметта и концентрацията

Днес голяма част от децата са привлечени от технологиите и прекарват все повече време с телефона в ръка. Несъмнено вредите от прекомерното използване на техниката влияе върху възможностите на децата да развиват своите умствени способности. Занимателните и образователни игри обаче не са единствените начини за развиване на паметта в ранна детска възраст. Чрез детски масаж се предоставя повече енергия на тялото и същевременно спомагат за по-добрата концентрация както при най-малките, така и при децата в училище. Комбинирането на различни терапевтични методи и упражнения допринася за умственото развитие на детето, за подобряване на паметта и за по-добра координация на движенията.

Подсилване на имунната система

Както знаете, децата в сравнение с възрастните се разболяват много по-често, особено когато са по-малки, тъй като организмът не е изградил достатъчно силна защита и по-трудно се бори срещу вирусите. Терапевти доказват, че чрез детски масаж се повишават защитните функции на организма и засилва способността на тялото да се бори с вирусите и бактериите. Чрез практикуването на различни масажни техники се подобрява кръвообращението на детския организъм и функциите на лимфната система, а в резултат тялото е заредено с нови сили и енергия. Укрепването на имунитета на детето, особено през периода на студените есенно-зимни месеци, е изключително важно, защото организмът е особено уязвим на различни външни фактори в този период.

Подпомагане на растежа и премахване на болките и сковаността в тялото

Детски масаж оказва много добро въздействие при деца с понижен мускулен тонус, защото подобрява подвижността на ставите, укрепва мускулите и подпомага двигателната активност. Голяма част от децата имат проблеми с опорно-двигателния апарат заради продължителното време, което прекарват седнали на ученическия чин или носейки тежка раница с учебници. Специалната процедура в спа центъра намалява болките в гърба и кръста, редуцира мускулното напрежение и помага за възстановяване и предотвратяване на нараняванията.

Премахване на стреса и умората

Здравето на децата е пряко свързано с емоциите и чувствата, които изпитват. Преходът към училище понякога е доста труден, защото средата на детето коренно се променя и то започва да изгражда различни навици. Тази промяна обикновено води до увеличаване на умората и до необходимост от повече сън за организма, а често и до поява на стрес и напрежение. Основна цел на детския масаж е отпускане и тонизиране на тялото и подобряване на психическото и физическо състояние на детето. Доказано е, че детски масаж в спа центъра помага да се регулират нивата на тревожност и да се намали нивото на хормона кортизол, който е свързан със стреса и дискомфорта.

Ползите от детски масаж са много и определено процедурата не е свързана единствено с нагласите на родителите за осигурят едно релаксиращо изживяване за децата. Без съмнение, за качеството на масажа допринася и уютната атмосфера в спа център Este Fitness & Spa и професионалните терапевти, които отлично познават и използват различни масажни техники, съобразени с физиката и индивидуалните потребности на децата. За спокойствието на родителите и сигурността на децата масажът за деца и юноши между 5 и 16 години се практикува в спа центъра единствено в присъствието на придружител.

Процедурата детски масаж може да се извършва и в турската баня в спа комплекса с пяна или шоколад по избор. Изборът на масажен крем от шоколад не е случаен, тъй като той стимулира производството на хормона ендорфин, познат още като хормон на щастието, а детската кожа става хидратирана, нежна и мека. Необходимо е да знаете, че при масажа за деца от различни възрасти могат да бъдат използвани разнообразни похвати и масажни методи, тъй като в ранна детска възраст организмът на детето е по-чувствителен и мускулите и ставите все още се развиват.

Ако ви предстои посещение в Este Fitness & Spa, не се колебайте да отидете с цялото семейство. Прекарайте един приятен и отпускащ спа ден и се възползвайте от многобройните ползите от спа терапиите.

Последни публикации в блога

Спа центърът е едно от местата, където тялото и умът се отпускат напълно. Релаксиращите процедури действат успокояващо и ободряващо на целия организъм и ви изпълват с нови сили и енергия, които са изключително Есента ­- най-пъстрият сезон от годината, настъпва след броени дни. Колкото и да обичаме слънчевото лято и високите температури, сезонната промяна е неизбежна и трябва да се адаптираме към нея колкото е възможно Месеците, преди да настъпи раждането на дете – един от най-вълнуващите мигове в живота на всяка дама, са изпълнени с трепет и приятни емоции. Организмът на бъдещата майка се адаптира към новите промени, По време на лятната ваканция полагаме много усилия да се сдобием със златист тен. Той се образува под влияние на слънчевите лъчи и се дължи на повишеното производство на пигмента меланин в кожата. Ежедневието ни е изпълнено с безброй предизвикателства. В забързания му ритъм понякога трудно намираме време да проведем функционална тренировка във фитнес залата,  особено ако е пълно със спортуващи и се налага да се През последните месеци обръщаме сериозно внимание на своето здраве и се стремим да повишим имунната си система и да стимулираме защитните сили на организма. Това включва също пълноценна почивка и ефективен начин да Тренировките през лятото без съмнение са голямо предизвикателство. В сезона на дългите почивки и безгрижните дни отделяме все по-малко време за спортни занимания. Една от причините са високите температури навън, които оказват сериозно Топли слънчеви дни, дълги разходки по плажната ивица или в планината и повече релаксиращи моменти. Лятото вече е в разгара си и е време да му се насладим пълноценно. Колкото и да обичаме Блажено изживяване за тялото и умиротворяващо спокойствие за ума Съществуват различни методи, които хората практикуват за постигане на пълно спокойствие и релакс. Масажът несъмнено е един от тях. Придобил широка популярност през