ЗА ЛЮБИМИТЕ НИ МЕНИДЖЪРИ- част 1

1
127
Добави коментар

Някои служители имат късмет – работят с мениджъри, които им помагат да напреднат в кариерата и да постигнат успех. За съжаление, твърде много други се сблъскват с ръководители, които им пречат да направят крачка напред.

Това е списък с деветте типа мениджъри, които пилеят таланта, знанията и уменията на своите служители.

1. Арогантните Те унижават служителите си, за да докажат собствената си компетентност и да се изтъкнат като висшестоящи. Ако никой не им попречи, арогантните лидери могат да нанесат невероятни поражения в организацията. Те поставят подчинените си в безпомощна позиция и, за съжаление, имат властта да определят задачите им, възможностите им за напредък и да съставят доклади за работата им.

2. Неясните Те дават объркани и объркващи насоки на екипа си. Твърде често на служителите се налага просто да гадаят какво иска шефът. Резултатът е, че свършената работа рядко задоволява мениджъра и отношенията се обтягат, а служителите биват ненужно критикувани.

3. Микромениджърите За тях връзката между ръководител и служител може да се опише така: „Никой не може да свърши нищо толкова добре, колкото мога аз!” Този мениджър постоянно се бърка на хората си и не ги оставя да проявят каквато и да било инициатива.

4. Нереалистично взискателните Те не дават на екипа си достатъчно време, за да си свърши работата. Понякога даже седят до служителя, докато задачата не бъде завършена или постоянно искат да знаят как вървят нещата.

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…