Акумулаторни винтоверти

1
146
Добави коментар
aganbox
aganbox

Мобилността е свобода, мобилността е удобство. Това се отнася за редица сфери от човешкия живот. Най-лесно е да се сетим за добрия стар домашен телефон, който вече е просто отживелица в бита, заменен от мултифункционалния смартфон.

При професионалните инструменти безжичните варианти също са все по-предпочитани пред кабелните версии, именно заради по-голямата свобода и гъвкавост, която дават на потребителя. Това се отнася в особено голяма степен за уреди като бормашина или акумулаторен винтоверт, при които е изключително важно да се осигури достъп и до по-сложни позиции.

Проводникът често затруднява работата до определени места, като не само създава главоболия на майстора, но и осуетява постигането на оптимални резултати. При безжичните инструменти обаче тази пречка отпада и майсторът може да оперира и на най-трудно достъпните локации.

А при тях помага поставянето на приставката QuickSnap, която може да бъде ъгловата и ексцентрикова, за да даде решения във всяка една ситуация.

Удобството при опериране с уреда не е единственото предимство на безжичната концепция. Не е нужно да се съобразявате къде е разположен най-близкият контакт, отпада изобщо необходимостта да се мисли за разклонители и удължители.

Безжичният акумулаторен винтоверт може да се носи навсякъде и да върши работа, както в затворени помещения, така и на открито, където може да няма източник на електричество. Но такъв не е и нужен, когато батерията е заредена на максимум. Тук обаче идва основното притеснение при работа с безжични инструменти.

Колко дълго издържа батерията?

Всъщност, въпросът трябва да бъде зададен по друг начин. Например: Колко завинтвания могат да бъдат направени, когато акумулаторът е зареден напълно? При стандартните безжични винтоверти отговорът обикновено е около 150. Някои уреди са и с по-висока издръжливост, особено тези с марка Bosch.

При моделите от високия клас е вграден чип Syneon, чиято функция е свързана с регулирането на енергията, използвана при работа, за да оптимизира ефективността, а по този начин да увеличи и продължителността на работа.

Ако трябва да преобразуваме броя на винтовете във времеви показател, то можем да кажем, че с висококачествен акумулаторен винтоверт може да се работи няколко часа, преди да възникне необходимост от зареждане. При някои модели е предвидена и резервна батерия, както и възможността за смяната на основната, когато е изчерпила заряда си.

При кабелните варианти, разбира се, няма такива притеснения. Докато е налице достъпен източник на електроенергия, работата може да продължава на практика без прекъсване, стига да няма прегряване. Но електрическият винтоверт е лимитиран като периметър на работа, докато при безжичния вариант това ограничение отпада.

Работа с дърво, пластмаса и метал

Качественият акумулаторен винтоверт се справя със същите повърхности, с които и кабелният вариант. Безжичният уред е създаден, за да завива и развива винтове в материали като дърво, пластмаса и метал, като според спецификата, дълбочината и широчината може да варира.

Изобщо, като мощност мобилните инструменти не отстъпват в повечето случаи на електрическите версии, които обикновено са смятани за по-силови.

Най-модерните и иновативни акумулаторни уреди, съчетават удобство и сигурност, които всеки предпочита да има на своя страна по време на работа.