Луксозна почивка в Хърватска | Диамантената вила, остров Корчула

1
106
Добави коментар
nix4o
nix4o

Когато става въпрос за избор на почивка, Хърватия едва ли е първият ви избор. Лъскави, модерни места като Дубай, Бали, Малдивите и Френската ривера веднага грабват въображението. Дори не споменавам Турция и Гърция, които за българите са вече тривиални и когато отидете там се чувствате като в България, защото срещате същите тези хора, които сте гледали до сега, плюс тълпи от туристи, които сякаш пренасищат магията на мястото с обикновената за натоварените дестинации глъч. А съм сигурен, че не това си представяхте под „истинска почивка“.

Хърватска е световно известна със запазените си исторически градове като Дубровник и Сплит, прекрасната природа и тюркоазените води на Плитвичките езера, хилядите красиви острови и сините води на Адриатическо море и също ежегодишно привлича милиони туристи. Но има един остров, който е една от 10-те топ забележителности и който може да ви предложи, това което никой друг не може.

Красивият остров Корчула се намира в Адриатическо море и със своята площ от 276,03 км² и население от 16 182 жители, той е един от големите южнодалматински острови в Хърватия. Предполага се, че това е родното място на Марко Поло.

Островът крие едно диамантено архитектурно бижу, което може да сбъдне най-смелите ви мечти за истинска луксозна почивка.

Сгушена сред обилна зеленина се намира една от най-иконичните вили в света, която може да вземете под наем за себе си, семейството и приятели. Диамантената вила (Diamond villa) хармонично съчетава насладите от уединението с местоположение на 3 минути път с кола от град Корчула. Така имате пълното си спокойствие, завладяващи гледки, барбекю, игри с децата в личния ви басейн, а когато поискате, може да отскочите до близките ресторанти, нощни клубове и магазини.

Архитектурата на вилата елегантно въплащава темата за диаманта, със своите причудливи остри форми, фасети и ъгли. Темата продължава и в обзавеждането. Модерният луксозен интериор се характеризира с абстрактни форми, а мебелите, създадени по поръчка, отново наподобяват формите на диамантите. Дори уникалните шезлонги имат такава форма, че когато се снимате на тях, всеки ценител на лукса ще разпознае мястото.

Със своите пет спални и седем бани, вилата може да побере до 10 човека. Всяка стая разполага с двойно легло кралски размер, собствена баня и завладяваща панорамна гледка към залива Жрновска баня и живописни планини на отсрещния бряг.

Цялата площ на вилата е 1181 кв. метра и е разделена на 3 етажа със обособени две отделни жилищни части.  В горното тяло, на два етажа са разположени 3 спални, 4 бани и 150 кв.м-ва тераса с инфинити басейн от 35 кв.м. А отдолу се намира още един етаж с 2 спални, 3 бани, 170 кв.м тераса с барбекю кът и безкраен басейн от 40 кв.м.

Може да наемете вилата, за не по-малко от 4 дена, частично – само за себе си и половинка или заедно с децата. А може да се наеме цялата и да се насладите на луксозна почивка с приятели или с друго приятелско семейство, като същевременно сте заедно, но все пак запазите уединението си.

И за да бъде почивката също толкова добра или дори по-хубава от 5 звезден хотел, на гостите на Diamond Villa се предлага 24-часова консиерж услуга, почистване, частен шеф-готвач, наем на яхта или моторница, пристигане или отпътуване с чартърен частен самолет, летищни трансфери, трансфер с хеликоптер, различни активности на острова и екскурзии.

Близостта до град Корчула с неговите ресторанти и исторически места прави Diamond Villa идеалната дестинация за вашата мечтана луксозна почивка.

Вижте и видеото от луксозната вила под наем на остров Корчула, Хърватска: