Какво да търсите при избора на акумулатор за колата?

1
142
Добави коментар
clashbade
clashbade

На първо място, когато определяте коя батерия е най-подходяща за вашия автомобил. Ако имате нужда от помощ, може да се обърнете към консултантите в специализираните магазини в съответните градове, например да разгледате тук – акумулатори бургас. По принцип, при избора на акумулатор трябва да обърнете внимание на следните най-важни неща: • В каква климатична зона ще работи акумулаторът • При какви условия ще шофирате • Колко често ще се използва колата и с какъв товар

За тези шофьори, които обичат експериментите, е добра идея при избора да заложат на известен „резерв“ и малко да завишат препоръчаните параметри. За тези, които предпочитат да възстановят стриктно фабричното оборудване, следва просто да се придържат към характеристиките на батерията, посочени в препоръките за поддръжка на съответния автомобил.

Най-подходящият модел се определя от няколко неща

Капацитет на батерията Това е един от най-важните параметри, за които трябва да внимавате. Този индикатор характеризира количеството енергия, което може да се натрупа от батерията по време на зареждане и да се съхранява от нея. Този параметър се изчислява в ампер-часове. Информацията за стойността на максималния капацитет на 100% заредена батерия трябва да упомената върху корпуса – например, надписа 6CT-55 показва, че капацитетът на тази батерия е 55 Ah.

Размери и възможности за свързване на терминали Автомобилната индустрия се придържа към стандартните размери на клемите и корпуса. Въпреки това, преди да отидете в магазина за покупка, трябва внимателно да огледате как точно е позициониран акумулаторът в колата и къде са разположени плюсът и минусът. Неправилната връзка може да доведе до евентуална повреда или акумулаторът да изгори нацяло.

Начална текуща стойност

Този индикатор показва колко максимален ток може да бъде подаден към клемите на стартера по време на стартиране на студен двигател. Като правило това зависи от класа на батерията и нейния размер. В заключение трябва да добавим, че автомобилът е добре смазана система, при която всички компоненти са специално подбрани. От това следва, че за да се определи коя батерия е най-добра за даден автомобил, трябва да се вземат предвид много компоненти и най-добре е да не се допускат отклонения от препоръките, дадени от производителя.

Вижте още в магазин за акумулатори Dikar.bg