10 правила за отглеждане на успешно дете Follow

10 правила за отглеждане на успешно дете

Едва ли има родители, които не искат да възпитат детето си по правилен начин. Изграждането на навици е най-важния фундамент върху, който стъпва цялото развитие на всяко едно дете. Точно поради тази причина се налага твърдението, че първите 7 години са най-важни. Освен традиционните навици, които са общоприети има и допълнителни, които обаче се прилагат само от ерудираните и успешните родители. Не е тайна, че децата копират поведение, навици и всичко от своите родители, защото те прекарват най-много време с тях, респективно именно те са техния модел за поддържания. Американският журналист и писател Томас Корли прави продължително изследване, което продължава повече от 5 години и обхваща 233 заможни хора и 128 които съответно са от по-ниската класа.

Така той прави анализ, с какво възпитанието и родителите са допринесли за успаха на децата си . И съставя нещо като проектоплан – как да се отгледат бъдещи милионери и успели бизнесмени.

Изводите от това изследване са категорични и показателни за това, че възпитанието и изграждането на правилните навици предначертават съдбата на всяко едно дете на по-късен етап от неговия живот. Именно поради тази проста причина успешните хора успяват да отгледат и успешни деца като основната причина не се крие във финансовата подкрепа, която получават наследниците, а в навиците, които са изградили с годините.

Ето неговите съвети:


Прочети цялата публикация
Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност