Подово отопление: Ефективно и търсено от времето на римляните до днес

1
144
Добави коментар
clashbade
clashbade

Ролята на този вид отоплителни инсталации е съществена при осигуряването на несравнимо усещане за комфорт у дома  

Делничните сутрини са особено неприятни през зимните месеци, не само заради ранното ставане и забързания график, а и защото слънчевата светлина не ни достига, а осигуряването на топлина в дома се оказва истинско предизвикателство. Ако се стремим да постигнем максимален комфорт в това отношение, трябва да заложим на цялостна концепция при обзавеждането на нов дом или да го предвидим при планирането на следващ голям ремонт.

За видовете ефективни отоплителни инсталации винаги е полезно да се обърнете към професионална консултация, на която ще обсъдите вариантите, съобразявайки потребностите и параметрите на вашето жилище. Един отдавна признат и много търсен начин е известното от векове подово отопление, което днес е изключително актуално и усъвършенствано като технология.

Водно и електрическо подово отопление

Това са двете възможности, които се основават на различен тип изграждане на самата инсталация.

При електрическото имаме системи от кабели във формата на вълни на зиг заг. Подходящо е, ако предпочитаме да отопляваме едно помещение в апартамента – кухня, баня или спалня например.

Водното подово отопление се състои от гъвкава тръба, монтирана на земята, през която преминава гореща вода. Настилката отгоре няма ограничения – може да бъде такава, каквато вие прецените, но килимите и мокетите е желателно да бъдат избягвани. Причината е, че те имат свойството да поглъщат топлината и да не позволяват тя да се разпространява във въздуха на стаята.

Предимствата, които ще оцените

Самият факт, че подовото отопление е скрито и невидимо, е едно от сериозните му предимства, когато обмисляме дизайна на интериора. Не се налага да туширате присъствието му, нито да го вмествате в тесни пространства.

Следващият плюс е, че то е енергийно ефективно, като по този начин можем значително да сведем прекалените разходи за отопление в жилището.

Приятната обстановка и насладата за сетивата, когато стъпваш на пода вкъщи, са безспорни, което е съществен фактор да бъде толкова търсено като вариант през студените дни от годината.

Имате опция да го поставите само в определени зони, което означава, че ще осъществявате контрол върху температурата в различните точки на дома.

Един много съществен въпрос, който не бива да бъде подценяван е, че влагата няма шанс при употребата на подово отопление, а рискът от възникването на мухъл е почти елиминиран, стига да не са налице други по-тежки предпоставки за него.

Каква е първоначалната инвестиция и самите изисквания за монтажа на подово отопление, може да научите от сайта на Германов Пайп.

You may be interested in:

Най-важният и труден етап в изграждането на къща е покривът. Правилно оборудваният покрив надеждно ще предпази