4 топ тенденции за икономично и ефективно отопление през зимата

1
200
Добави коментар
clashbade
clashbade

Споделете тази статия с вашите приятели!

За да си осигурим изгодни сметки през зимата, трябва да инвестираме в избрана от нас съвременна опция за перфектно отопление на дома

Вероятно мнозина от нас си спомнят с неприятно усещане дните, в които са се чувствали некомфортно у дома, само защото не са успели да си осигурят максимално ефективно отопление през зимата. Ако сте вдигнали достатъчно градусите в трапезарията, то в коридора картината е била почти мразовита, или тъкмо се измъквате от уюта на завивките сутрин и попадате в студената баня. Примерите са многобройни, но едно е ясно – те ви създават неприятно очакване за предстоящия сезон.

Днес обаче възможностите са пред нас и от разумните ни ходове зависи на коя топ тенденция ще заложим, за да си създадем нужните удобства в жилището.

Ето кои са съвременните опции за целта, ако желанието ни е да си гарантираме не само пълноценно, но и икономично отопление:    

Пелетни котли

Потребителите, които обитават къщи предпочитат този вариант. При него се използват специални котли, създадени да функционират с пелети. Отпадъчният материал от пресовани частици се счита за екологичен хит, а устройствата позволяват управление от дистанция чрез смартфон. Това означава, че пелетите могат автоматично да достигат до котлите и да произвеждат топлина, точно когато прецените вие, че трябва да се случи.      

Соларни панели

Привържениците на зелената идея определят соларните инсталации като абсолютен фаворит. Все още слънчевата светлина е достъпна за всеки от нас, без никой да изисква да плащаме за нея. Ето защо са ви нужни само соларни батерии и останалото е в ръцете на природата. Поставени на покривите на къщи и блокове, панелите имат способността да преобразуват лъчите в енергия. Тя от своя страна може да захрани домакинските ви нужди, не само за отопление на помещенията, но и за водата, която използвате.

Трябва да се има предвид все пак, че през зимата енергията от тях не винаги е достатъчна, тоест в някои дни ще трябва да разчитате на алтернативна форма на отопление.

Газови инсталации

Природният газ става все по-достъпен в градските условия, след като през последните години мрежата на доставчиците в съответното населено място се разраства непрекъснато. Всеки, който се намира в такъв район, може да се присъедини към нея, след което се монтира котел в имота, който пренася топлината към радиатори.

Тук съотношението цена-качество е безспорно, поради което синьото гориво си остава атрактивно като избор. Професионалистите имат ангажимент да обслужват клиентите си при възникнали проблеми, ремонт и поддръжка на изградените газови инсталации.

Предлага се и автономна газификация, която е за всички останали, обитаващи сгради,  далеч от създадената мрежа. 

Инфрачервено лъчение

Нов, еволюционен метод за отопляване на дома, който на този етап се смята за много изгоден. Състои се от панели, които се захранват с ток и могат да бъдат поставени на различни места – на стена, под или на таван.

Споделете тази статия с вашите приятели!