Ексфолирането на лицето завърши – какво да правя сега, Нектейн?

1
301
Добави коментар
Necteyn
Necteyn

Ексфолиране на лицето – това е триене на нещо по лицето или тялото, което изтрива олющените кератиноцити.

Звучи просто, но това все още не е достатъчно. Всъщност има много форми на ексфолиране, при които обичайният начин, който все още прилагаме, е скраб в допълнение към ексфолирането.

И така, какво трябва да се направи след ексфолирането? За да защитите кожата си здрава, прочетете тези малки бележки по-долу!

1. Използване на почистващ препарат;
Не трябва! За да премахнете съставките на лицето, след като сте масажирали достатъчно, не трябва повече да прилагате почистващ препарат! Просто трябва да измием лицето си внимателно с чиста вода. Тъй като след отстраняване на мъртвия кожен слой кожата е по-тънка и по-чувствителна, така че почистващият препарат може да причини зачервяване и износване на кожата, най-лекият от които е зърнестия слой.

За тялото е най-добре да използвате топла вода за изплакване, като същевременно помагате на тялото да бъде чисто, за да подпомогнете кръвообращението по-добре (но ако имате твърде суха кожа, просто вземете душ с хладка вода).

2. Хидратирайте кожата;
Задължително! Това е съществена стъпка за блокиране на влагата върху кожата ви. Овлажняването предотвратява изсушаването на кожата ви, но също така става по-гладка и по-дълбоко абсорбирана.

Без значение колко сте заети, не забравяйте да нанесете овлажняващия си крем! За лицето трябва да се използва серум, докато за тялото трябва да е овлажнител.

Забележка: Избягвайте да избърсвате тялото или лицето си до твърде сухо след ексфолиране, оставете кожата си малко мокра и след това нанесете овлажнител.

3. Прилагане на маска;
Прилагането на маска след ексфолиране е много добра стъпка за подхранване на кожата ви в зависимост от целта ви, като овлажняване, избелване или потъмняване. Не е нужно обаче да го правите твърде често. Маскирането за кожата трябва да се прави само веднъж седмично. Затова, когато имате свободно време, сложете маска и се отпуснете.

4. Нанесете слънцезащитен крем;

Задължително!

Минимизирайте излагането на слънце след ексфолиране особено лятото. Ако планирате да отидете някъде, не забравяйте да нанесете слънцезащитен крем, тъй като редовното ексфолиране може да увеличи чувствителността на кожата ви към UV лъчите. Особено тези, които прилагат хидроксикиселинна – химическа ексфолиация, могат да увеличат чувствителността на кожата към слънчева радиация с поне 13-50%. Винаги помнете, слънчевата светлина е враг на кожата ви, така че най-добре е да използвате слънцезащитни продукти редовно, дори когато сте на закрито.

Към лицето: слънцезащитен крем с SPF> 30
За тяло: Слънцезащитният крем има SPF рейтинг> 50
Нанесете поне 30 минути преди да излезете навън. може да предпази от повреди и раздразнения, причинени от ултравиолетовите лъчи на вашите новопочистени пори.

5. Епилация;
Не трябва!

Избягвайте бръснене или кола маска след ексфолиране, за да се намали усещането по кожата, когато се стимулира от бръсначи или химически кола маска. Направете това, преди да ексфолирате.

Ексфолирането е сложен процес, с който трябва да се внимава. На пазара има много продукти за ексфолиране, например в Нектейн.бг и много съвети, но на първо място трябва да познавате кожата си преди да вземете каквото и да е решение и продукти за ексфолиране.