Не бягайте на почивка, създайте си мечтания уют у дома

1
111
Добави коментар
clashbade
clashbade

Най-добрият начин да си осигурите максимален комфорт с минимални средства е  да се възползвате от предимствата на новите технологии. Когато става въпрос за ежедневни удобства, винаги си мислим, че подобна екстра върви ръка за ръка с харченето на много средства. Уви, все още много хора не са запознати с предимствата, които носят всички пасивни енергийно ефективни къщи.

Що е то енергийна ефективност?

Това е рационален начин за пестене на средства. Енергийно ефективната къща е онази къща, която работи във ваша полза. Тя е конструирана, така че да изразходва възможно малко енергия при извършването на която и да е от ежедневните ви дейности.

Независимо дали говорим за отопление на целия дом, миене на чинии или пране, ефективността е това, което ви позволява да не се ограничавате и същевременно да не се стига до лишения. Всяка една държава е създала свои собствени стандарти по отношение на ефективността. Подобно жилищно пространство потребява наполовина по-малко енергия от стандартните къщи. Този тип сгради се характеризират с голяма изолация, ниски нива на инфилтрация на въздух и вентилация, енергийно ефективни прозорци.

Какво е пасивна къща

В близките до нас държави, специално в Германия например, пасивните къщи са на път да се превърнат в най-често срещаният вариант на фамилен дом. При нас през последните години те стават все по-популярни, а за ползата от подобни имоти, се говори непрекъснато.

Една постройка се нарича пасивна, когато е в състояние да съхрани възможно дълго топлината от изразходваната електроенергия. Уплътненията и оптималната циркулация на въздух, без нуждата от често проветряване, са в състояние да осигурят оптималното запазване на топлината у дома.

Планината и уюта на вилата

Почивката не бива да ни струва толкова много, че да си я позволяваме веднъж годишно. Зимата наближава и се замисляме често за няколкото блажени дни прекарани в уют и на една ръка разстояние от дълбоките преспи сняг. Енергийно ефективната къща може да се окаже решението за една наистина пълноценна почивка. 

Приятелите на вашия бюджет

Веднъж вложени, средствата в умния дом ще ви се възвърнат многократно през месеците, в които го използвате. А ако става въпрос за постоянно обитаване, тогава дори няма нужда да се замисляте. Колкото и да струват иновациите по дома, който подготвяте или подобренията по вече съществуващия, те ще ви се отблагодарят чрез ежемесечно намалени сметки за ток и вода.

Едно предназначение – много ползи

Заедно с всички преимущества по отношение на удобство, практичност и повече свободни финанси за семейството, един пасивен дом оказва положително въздействие и върху природата. Не само ние можем да се облагодетелстваме от качествата на иновативните къщи. Заобикалящият ни свят също, а от това печеливши сме отново ние.

Разгледайте хитовия затворен жилищен комплекс у нас – Green Park Sofia, който включва пасивни енергийно ефективни сгради за хора с високи изисквания към качеството на живот.

 

You may be interested in:

Ще има ли тишина в моя дом ако избера PVC дограма ?Един прост пример: нивото на шума на оживена магистрала е 85 децибела,