Хоум офис с малко дете вкъщи: Ето с какви занимания да играе, докато вие сте заети

1
146
Добави коментар
clashbade
clashbade

Предизвикателствата на днешното време са многобройни, а децата имат своите потребности, на които трябва да отговорим, независимо от случващото се 

Ежедневните задължения, свързани с децата, включват дълъг списък, които няма как да бъдат избегнати. Днес предизвикателствата са многобройни и независимо от случващото се, ние трябва да открием начин да отговорим на нуждите на бебетата и подрастващите. Когато сме у дома и се налага да работим, вниманието на малките е концентрирано върху нас и те трудно възприемат, че няма как да играете заедно.

Следните идеи ще ви бъдат полезни в тези трудни моменти, когато се налага да събудите интереса на детето към занимания, в които вашата персона не взима участие:

Есенни материали от природата

В часовете, предвидени за разходка, може да съберете заедно шишарки, семена, камъчета, листа и други есенни находки в природата. Вкъщи ги поставете в кутия, след което дайте задача на детето да ги сортира и разделя по видове, използвайки не само ръцете си, а също чашки или безопасни прибори. За по-големите вариант е да го направят с щипки или пинцети.

Албум със стикери

Не се чудете как да спрете желанието на детето да декорира целия ви дом с любите му стикери. Това е неговият творчески период, в който не бива да режете крилете на вдъхновението му. Просто бъдете изобретателни и му предложете да го направи в специална за целта тетрадка, или отредете кътче на стената чрез табло или тапет, където спокойно може да залепва и маха стикерите си.

Образователни играчки

Играчките, който да образоват малките са чудесен помощник и вие вероятно го знаете, защото детската стая е препълнена с тях. Преди да седнете на компютъра прегледайте колекцията на своя наследник и му припомнете с кои образователни играчки скоро не се е занимавало.

Така не само ще провокирате интереса му, но и ще му предоставите възможност да усвои нови знания – да смята, да рисува с шаблони, да разглежда държавите на глобуса, да нанизва блокчета, да подрежда дървен конструктор и т.н.

Неочаквана свобода

Да позволите на детето да постели одеяло в коридора или друго необичайно място може да бъде неповторимо преживяване за него. Като допълнение му разрешете и още нещо – да къса, да реже и да играе по свое усмотрение с вестници или списания, които смятате, че може да жертвате за каузата.

Звукът от късането на хартия е почти като хипноза за децата – те го обожават, а вие ще се насладите на достатъчно време, за да завършите задълженията си и после да се присъедините към забавлението.

За още идеи и играчки за подаръци, предвид предстоящите коледни празници, разгледайте сайта Guga.bg.