Играчките на помощ: Как да развием капацитета на подрастващите

1
128
Добави коментар
clashbade
clashbade

Играчките на помощ: Как да развием капацитета на подрастващите

by

admin

on
ноември 18, 2020
at 9:17 am

Възпитаването и образованието на едно дете върви ръка за ръка с обучението и на възрастните. Това, че сме станали родители, не ни превръща автоматично във всезнаещи. Точно обратното – никой не пита дали сме достатъчно подготвени. Планирано или не, ние се потапяме в този толкова необятен вълнуващ и сложен нов свят, в който се учим успоредно с нашето новородено.

По света са изписани купища литература, която се стреми да ни покаже грешките на другите, но истината е, че в процеса на възпитание ние сами ще трябва да определим кое наистина работи в наша полза. Едно е сигурно – ще се нуждаем от помощници. Това могат да бъдат, както образователни играчки, така и някои изпитани методи на обучение.

Голямата услуга за нашите деца

Подхождайте към всяко едно дете индивидуално. Не съществува единен метод, по който успешно да се възпитава. Съобразявайте нуждите и възможностите, но не се лишавайте от практически материали, които да развиват сензорните умения, логиката, математиката и науката за заобикалящия ни свят. Именно тук идват на помощ всички видове образователни играчки. Не лишавайте мъниците от тях. Това не е само във ваша подкрепа, но и в тяхна полза.

Изпитани методи за големи резултати

Всеки родител иска да има умно дете, но ако се замисли надълбоко, важното за мъниците е да растат уверени и щастливи. Как да постигнем това успоредно с обучението? Чрез зачитане на индивидуалността. Всяко дете е различно. Не сравнявайте и не давайте за пример. Изтъквайте силните лични черти, които заслужават похвала. Засвидетелствайте уважение и подкрепа на детето дори когато е допуснало грешка.

Давайте личен пример

Използвайте всички заобикалящи предмети и играчки за обучение на децата. Не си позволявайте да критикувате твърде често, както в присъствието на подрастващите, така и в тяхно отсъствие. Приучете ги да зачитат околните и да толерират чуждите желания. Колкото и да сте ангажирани, се опитвайте да вникнете в това, за което ви говорят. Бъдете отзивчиви и не си мислете, че само защото са малки не знаят какво и как искат да направят. Може и да се изненадате от някои техни методи, но току виж и вие сте открили нещо ново за себе си.

Не се месете излишно, но винаги бъдете готови да откликнете на зов за помощ. Бъдете изключително търпеливи (колкото и да е трудно понякога) и изхождайте винаги с любов към всяка една ситуация. Всичко това ще помогне на децата да привикнат към висока концентрация, увереност в собствените си възможности и жадни за знания. И не забравяйте – важното е да се забавлявате. Може да се информирате за успешните за развитието на детето образователни играчки на сайта на Guga.bg.