Как да изберем интериорна врата за детска стая

1
219
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Всеки родител се отнася с особено внимание към дизайна на детската стая. За детето собствената му стая е отделен свят, където то може да се оттегли и да играе с играчките си или да прави домашните си. При изборът на интериорна врата за детската стая трябва да се съобразите с това детето да се чувства възможно най-комфортно и уютно. Днес производителите на мебели предлагат огромен избор на интериорни врати. Ако говорим за детска стая, тогава трябва да се вземат предвид редица нюанси, за да се изключи възможността за наранявания и натъртвания.

Какво да търсите при избора на врата към детска стая?

Трябва да се подчертаят основните критерии при избора на интериорна врата:

Материал на производството

Естественото дърво се счита за най-практичния, екологичен и траен материал за избработка на врати. Такива конструкции се характеризират с повишена здравина, което е особено важно за детските стаи, където детето може случайно да удари повърхността. Безупречният външен вид на дъб или лиственица ще добави лукс към продукта, борът се счита за по-мек вид суровина, от която можете да изрежете необикновени шарки, рисунки и други декорации. За да се избегнат порязвания от повърхността на дървото, то се обработва със специални средства и така се удължава и експлоатационният живот. Не по-малко популярен материал е MDF. Цената на такива продукти е малко по-ниска от цената на дървените конструкции, докато качествените показатели са на високо ниво. PVC покритие – материал, който не се препоръчва за направа на врати към детската стая. Материалът се счита за токсичен, което в бъдеще може да служи като развитие на алергии при деца от различни възрастови категории.

Цвят

В зависимост от стила на стаята можете да изберете най-добрия цветен вариант. Според препоръките на психолозите цветът на вратата в детската стая в никакъв случай не трябва да бъде агресивен и прекалено ярък, по-добре да е в спокойните тонове. Днес много хора предпочитат да прилагат изображение на анимационни герои върху повърхността на вратата. Това решение не е напълно практично, тъй като в най-кратки срокове детето ще стане фен на други карикатури и старата рисунка може бързо да му омръзне.

Обков

На първо място, аксесоарите трябва да са възможно най-прости, за да може детето да затваря и отваря вратата самостоятелно и без затруднения. В никакъв случай не трябва да купувате обков с остри елементи, тъй като детето може да се нарани по време на активни игри или случайно да се нарани при отваряне и затваряне на конструкцията. По-добре е да избирате елементи от екологично чисти и нетоксични материали, премахвайки възможността за алергична реакция към боя или друго покритие.