Боядисани интериорни врати – бюджетен вариант за декорация на интериора

1
86
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Въпреки впечатляващата селекция от материали, от които се правят интериорните врати, някои купувачи предпочитат боядисани модели.

В някои интериори се използват снежнобели врати. Те не изглеждат обемисти, а освен това визуално правят стаята по-светла и лека. Те са подходящи за спалня или детска стая. За да направите вратата в стаята напълно невидима, може да я боядисате в цвят, съответстващ на стените. Като правило качеството на боядисването позволява повърхността да се почиства с вода, без да се уврежда нейният декоративен слой.

Съвременните технологии правят възможно прилагането на различни изображения върху повърхността на вратата. Ефектът от това е много оригинален и впечатляващ. Вратите за боядисване могат да имат слой, имитиращ текстурата на различни видове дървета. Материалите за производство на такива продукти могат да бъдат ПДЧ, шперплат, евтина масивна дървесина. Особено често се използва MDF. Той е доста здрав и издръжлив материал.

 

Положителни черти на боядисаните интериорни врати:

– ниска цена на продукта;
– подходящ за почти всеки интериорен дизайн;
– дълъг експлоатационен живот.

 
Техните недостатъци:

– не особено представителен външен вид;
– производителите не предлагат най-широката гама от цветове;
– качеството на самото покритие изисква специално внимание.

 

Както можете да видите, няма толкова много недостатъци, така че боядисаните интериорни врати имат право да съществуват. Разбира се, в интериора такива врати няма да изглеждат толкова привлекателни, колкото продуктите от масивно дърво. От друга страна, боядисаните врати могат да представят такива решения, каквито традиционните продукти не биха могли да предоставят. Например, една врата може да бъде боядисана в няколко нюанса или в един специфичен, но нестандартен цвят.

 

Можете да украсите вратите по ваше усмотрение, например:

– боя във разнообразни цветове;
– прилагайки изображения и стикери;
– използване на различни шаблони за декорация;
– залепяне с фолио, което има разнообразни шарки и имитация на текстури;
– можете да украсите повърхността, като залепите върху нея различни предмети – монети, парчета стъкло, черупки.

 

Едно от най-важните качества на такъв тип врати е, че повърхностната ми е устойчива на външни влияния. Добрият състав на боята няма да избледнее с времето и ще ви предпазва от влага и температурни промени. Боядисаната интериорна врата може да се превърне не само в икономически изгодна покупка, но и да украси интериора на всяка стая в къщата.