Декорация на офис

26
504
Добави коментар
zapoznaise

Известно е, че човек прекарва по-голямата част от живота си на работното място. За да създадат добра атмосфера, благоприятна за висока производителност на персонала, ръководителите на компании трябва да помислят за интериора на офиса, в който работят служителите. В допълнение към офис обзавеждането, което изпълнява преките си функции, в работните помещения трябва да има някои елементи, които имат положителен ефект върху емоционалното състояние на персонала на компанията.

Картините и фотографиите най-често са декорация на офис стени. Това обаче не създава пълна хармония в офис пространството. Много рядко се срещат истории, които задоволяват еднакво всички служители. Също така е важно подобни произведения на изкуството да се намират на техните места за доста дълъг период от време. Те свикват с тях и спират да забелязват. Ако искат да добавят нови снимки или картини, служителите са изправени пред необходимостта да променят съществуващите геометрични пропорции. Това отнема допълнително време и като правило всичко остава същото. Можете да избегнете тази ситуация, ако използвате не само обикновени нокти като закрепващ материал. В такива случаи специалистите по интериорен дизайн препоръчват използването на низ, опънат от тавана. Картини или фоторамки са прикрепени към низ с тънка тел. Такова монтиране позволява не само да разменяте обекти, но и да добавяте нови без много време и усилия.

 

Магнитна дъска и многоцветни маркери ще помогнат за съживяването на строгата атмосфера на офиса. С тяхна помощ служителите ще могат да оставят различни съобщения, да направят необходимите бележки и коментари. Като правило с течение на времето такова табло се развива в комуникационен ъгъл за служителите, тъй като с помощта на магнити можете да поставите върху него допълнителна информация, която не се отнася до работни моменти. Това могат да бъдат снимки със забавни истории, интересни изказвания на известни хора и т.н.

 

Принципът на магнитната дъска може да се използва и за закрепване на плакати. Ако служителите на офиса са одобрили поставянето на плаката на стената, тогава дизайнерите съветват да се направи неподвижна магнитна рамка от магнетизирани ленти. С такова устройство плакатът ще има определено място.

 

Килимите без власинки изглеждат много оригинално по стените на офиса. Това е чудесно решение за фиксиране на различни видове документи и графики. Тези килими осигуряват алтернатива на обикновените коркови дъски за същата цел, пише Varna24.net.

Различни видове преносими конструкции внасят атмосферата на комфорт в офис пространството. С помощта на екрани или прегради от различни материали е възможно да се раздели работното пространство на зони. Днес дизайнерските студия предлагат необичайни преносими стени, изработени от най-оригиналните материали. Тъкани, завеси, опаковъчна хартия и други материали могат да се използват за създаване на неформална атмосфера. Ако желаете, можете сами да направите екрана, но първо трябва да се запознаете с мострите на пазара. Сред съществуващото разнообразие могат да бъдат намерени паравани в японски стил, направени от оризова хартия; конструкции от дърво, оборудвани с бамбукови подове или вложки от дебело платно, опънати върху рамка от твърд материал.

Допълнителен комфорт на работното място създава и наличието на малък рафт на стената. Като декорация е достатъчно да поставите няколко оригинални фигурки или цветни вази на рафта. Голям брой предмети, папки с документи и листове хартия ще превърнат рафта в събирач на прах и ненужни неща. Наличието на свежи цветя на рафта ще добави свежест към интериора и винаги ще радва очите на служителите в офиса. Изборът на цветове за такава стая трябва да се третира много внимателно. Желателно е това да са растения, които понасят добре продължителна липса на влага. Трябва да се има предвид, че служителите в офиса имат почивни и празнични дни, тоест поливането на растенията няма да бъде редовно. Фикусите, кактусите и някои видове палми се чувстват добре при такива условия. Що се отнася до цъфтящите стайни растения, тогава трябва да бъдете особено внимателни с тях. Миризмите на цветя могат да предизвикат мигрена или алергични реакции у служителите.

 

Когато започнете да подобрявате работното си място, помислете за горните препоръки и се погрижете да създадете благоприятна среда в цялата стая.

Post Views:
38