Модерни завеси в интериора на вашия дом

30
531
Добави коментар
zapoznaise

Обзавеждане — By demagog on 25.11.2020 7:49

Когато декорирате стая, е необходимо да помислите върху дизайна не само на стени, подове, тавани, но и по някакъв начин засенчвате прозорците. Декорацията на прозорци изисква специални грижи и материални разходи, тъй като използването на определени завеси ще говори за вашето благосъстояние.

Наскоро на Българския пазар се появиха нови видове завеси – това са ролетни щори. Ролетните щори се състоят от платно от плат, ролка, на която е навита, и кутия.

Има няколко вида ролетни щори :

Отворените ролетни щори означават отсъствие на касета, платът се навива на вал;

Касетните завеси също се навиват на вал, който е покрит с касетъчна кутия. В зависимост от формата на касетата, такива завеси могат да бъдат ъглови или кръгли;

Мини касетни завеси също са използването на скосена касета;

За покривни прозорци. В този случай ролетни щори са специално изработени, за да отговарят на формата на малки прозорци. Монтирането на такива завеси също е оптимално, както при прозорците със стандартен размер;

Големите ролетни щори се появиха на Българския пазар през 2007 г. и са пригодени да засенчват големи прозорци. За големи ролетни щори обикновено се използват тежки тъкани.

Плисирани щори също се използват за създаване на ваш собствен уникален стил на стаите. Рамката за плисирани завеси е изработена от алуминий. За нестандартни размери на прозорци могат да бъдат поръчани различни размери на рамката. За самите завеси се използват прозрачни, полупрозрачни, непрозрачни, с метално или перлено покритие, огнеупорни тъкани.

Управлението на плисираните щори може да бъде както следва: шнур, верига, дръжка на каишка, електрически мотор, фиксирани. За всеки тип прозорец ще се използва собствен тип управление, например за мансарден прозорец най-доброто решение ще бъде дръжката-каишка. За капандури – кабелен, електрически мотор.

Инсталирането на двата вида завеси е съвсем просто и се извършва от специалисти в рамките на няколко часа.

Предимството на такива завеси е антистатично, тоест вашите завеси никога няма да се запрашат и винаги ще изглеждат свежи и красиви.