Как да изберем декор за интериор на спалня Избрана

1
142
Добави коментар
zapoznaise

Планирахме да създадем истинско произведение на дизайнерското изкуство от вашата спалня, но, уви, нищо не се получи за вас. Това означава, че е дошло времето за стартиране на „тежката артилерия”, а именно декоративните елементи. В крайна сметка декорът в тази стая е не по-малко важен от, да речем, в хола или коридора!

Избирайки декор за интериор на спалня, можете да покажете въображението си, така че един детайл напълно да преобрази дори най-обикновената стая. Сенници, паравани, красиви табла, необичайни завеси, флуоресцентни шарки, необичайно осветление с различни цветове могат да създадат романтична или спокойна атмосфера в спалнята. Сенникът над леглото ще бъде необичаен и стилен елемент за класическа и модерна спалня. Може да бъде направена от плътна тъкан или обратно, да бъде полупрозрачна и лека. Такъв декоративен елемент може напълно да промени стаята и да създаде кралска атмосфера. Можете да опънете балдахина върху специална рамка по периметъра на леглото или да го окачите като палатка.

Екран от плат в стаята ще бъде прекрасна декорация за спалнята. Днес магазините ни предлагат огромен избор от екрани. Това са екрани с огледала и полупрозрачни мрежи и копринени прегради с бродерия и дори допълнително осветление. Можете да изберете подходящата опция за всеки интериорен стил.

Можете да окачите снимки на стените в спалнята. Често дизайнерите използват акцент под формата на ярка картина над леглото. Ако имате празна стена с тапети без шарка, можете да направите цяла галерия от снимки, любими пощенски картички или картини. Дизайнерите често използват фототапети в интериора на спалнята. За такава стая са подходящи спокойни морски, горски или планински пейзажи. В допълнение, фотомодулите с перспектива са в състояние визуално да разширят стаята и дори да „съборят стените“.

Текстилът също може напълно да преобрази една стая. Яркото одеяло и завеси могат да бъдат основният акцент в спалнята. Тъкани с контрастни цветни ивици или геометрични шарки определено ще се открояват на общия фон. Интересни идеи могат да бъдат подчертани чрез разглеждане на снимки на спалнята, направени от професионални дизайнери. Така че можете да намерите такива необикновени опции, които никога не ви хрумват. Например необичайни шарки на тавана, нестандартни рафтове и лампи над таблата, едноцветни гирлянди, скрити под плата, и много други.

Необичаен таван в спалнята вече не е рядкост. За да залепите тавана с тъмен тапет с модел, контрастиращ с основния цвят на стените, направете опънат таван с щампа или поръчайте стенопис. Друга възможност за необичайна декорация на тавана в спалнята е конструкция от гипсокартон с вградени прожектори, които наподобяват звездно небе.

Когато създавате красив декор за спалня, не забравяйте, че дори един необичаен красив детайл може да ви зарадва всяка сутрин, а събуждането в добро настроение означава добър ден.