Технология за декорация и ремонт на стаи

1
120
Добави коментар
zapoznaise

Довършителните работи, както и много други, обикновено се извършват по определена технология, което води до намаляване на времето и парите, изразходвани за довършване. Разбира се, отдалечавайки се от него, едва ли ще извършите нещо непоправимо, но ще трябва да извършите

напълно ненужна работа, за да преправите всякакви недостатъци. Работата по този начин ще ви струва повече и ще отнеме повече време, отколкото е необходимо, за да завършите помещенията, използвайки разработената технология. 1. И така, всеки ремонт на апартаменти в София (или в който и да е друг град) започва с демонтаж и подготвителни работи. При необходимост се извършва демонтирането на стари блокове и врати на прозорците, след което отворите на прозорците незабавно се остъкляват и се монтира входната врата. Това е доста важно, тъй като подобни действия ще осигурят безопасността на внасяните материали и ще помогнат да се избегне течение, което е изключително нежелателно за поставяне и боядисване. След това се демонтират покритията на тавани, стени и подове, както и складове и комунални услуги, които трябва да бъдат заменени. Извършва се и демонтирането на ненужни носещи прегради и ВиК оборудване. За да се осигури достъп до пода, стените и тавана, строителните отпадъци се отстраняват. Следващият етап е инсталирането на електрически кабели, както и други инженерни системи в съответствие с проекта за ремонт на помещенията. Монтажът на електрическите кабели се извършва с помощта на кабел в съответствие с планирания капацитет на електрическите уреди, които ще бъдат свързани по-късно. Що се отнася до канализационните и водопроводните тръби, те се подават до мястото, където са свързани устройствата и там са заглушени. Мазилката започва от тавана и постепенно се придвижва към стените. След това се извършват работи с тропане на тавана и стените.

Технология на довършване След горните етапи на довършване те продължават да ремонтират или изливат пода със саморазливни смеси. Видът на планираната подова настилка влияе върху избора на един или друг метод (ремонт или изливане). Например, когато полагате килим, линолеум или ламиниран паркет, подът трябва да е идеално равен. Следователно, в този случай трябва да изравните пода със саморазливна смес. Що се отнася до керамичните подови плочки, монтажът дори не изисква ремонт на основната повърхност на пода. За паркет ще бъде достатъчно да се извърши добър ремонт на пода, тъй като този материал е положен върху слой мастика. 2. Следващият етап от довършителните работи е самата довършителна работа. Обикновено интериорната декорация започва с тавани.Таваните обикновено се разделят на подгънати с тапети или боядисване, боядисани, окачени, опънати и залепени.

За да се направят опънати тавани, е необходимо да се фиксира носещата рамка, която се състои от профил, и след това да се обшие с гипсокартон. Фугите на гипсокартонните листове трябва да бъдат шпакловани и шлифовани. Накрая таванът е боядисан или залепен.

Окачените тавани се правят чрез закрепване на носещата рамка и покриването й с планирания довършителен материал (модул, ламели и др.).

За да се боядиса таванът, първо се грундира няколко пъти и след това се боядисва. Що се отнася до довършването на пода, при полагане на плочки, то се извършва преди завършване на стените, а в случай на полагане на линолеум, килим, паркет или ламинат, това се извършва след завършване на стените. 3. След като направите всичко по-горе, можете да пристъпите към монтаж на лампи и окачени електрически уреди, монтаж на водопроводни инсталации, монтаж на блокове на врати и вградени гардероби, монтаж на кухненски мебели и мебели в други помещения. Блоковете на вратите, както и вградените гардероби, трябва да бъдат инсталирани в самия край на довършителните работи. В противен случай крилата или рамките на вратите могат да бъдат повредени и да изискват ремонт.

You may be interested in:

Без сигурен покрив сградата не може да се използва за живеене. Не се препоръчва да извършвате самостоятелно покривни