Избор на мебели за кухнята

1
138
Добави коментар
zapoznaise

Кой не се е сблъсквал с толкова важен за жените проблем като дизайна на кухнята? Несъмнено „болезнената точка“ е инсталирането на оборудване за кухнята: хладилници, печки, различни мебели. А коя жена от своя страна не иска да направи кухнята си перфектна и изключителна?

И това въпреки факта, че магазините предлагат най-широкия асортимент от разнообразно кухненско оборудване. И ако тази кухня се намира в новозакупен апартамент, в центъра на града или дори в столицата, не е вредно да мечтаете! Но когато избирате комплект за кухнята, не бива да оставате безразлични към такъв въпрос – в края на краищата кухнята е мястото, където хостесите създават нещо, което по-късно радва всички членове на семейството.

Изборът на зависи от размера на кухнята. Ако вашата кухня не е много голяма, тогава идеалният вариант ще бъде да изберете универсален комплект, където например под диванните седалки ще бъде разположена ниша за тенджери, тигани и др. Най-често срещаните видове кухни са L-образна и U-образна. Г-образната кухня е чудесен вариант за просторна стая, U-образна за тясна. Естествено, мебелите могат да бъдат подредени в една линия – само ако стаята го позволява! Можете да оборудвате кухнята и до минимум – печка, маса, мивка, нищо повече. Малък съвет: поставете тези предмети по-близо един до друг, много компактно – това ще улесни процеса на готвене и последващо почистване на стаята, както и ще ви спести от ненужно движение. Мебелите също могат да бъдат разнообразни, някои комбинират всички работни зони, и към края се преместват в шикозна кухненска маса, защото има много свободно пространство. Що се отнася до материала за кухненския комплект, дървото не е единствената опция, има и такова нещо като стъкло с различни форми, цветове и размери. И освен това е много оригинален и изключителен. Този вид кухня изглежда много крехка, подчертавайки значението на жената и нейната беззащитност.

Също така се случва, че кухнята и трапезарията са комбинирани, когато имате само едностаен апартамент, който не сте получили най-лесния начин, не се притеснявайте. Необходимо е да се направи отделяне – ще бъде по-добре да поставите масата и столовете отделно от оборудването. Именно тази опция ще раздели пространството на две независими части – първата ще бъде мястото за готвене, а втората, логично, мястото за ядене на една и съща храна, закуска, обяд и вечеря. Забележка: масата за хранене просто изглежда страхотно недалеч от прозореца или в центъра на стаята. Също така ще бъде много по-добре, ако над него е инсталирано отделно осветление.

Съветите са прости, разбира се, но ще ви помогнат да създадете страхотна и уютна кухня. Без съмнение списъкът с елитни мебели е извън похвалата, но си струва да изберете мебели, следвайки не само вашите лични желания, но и наличните възможности: пространство, интериор. И едва след това ще ви бъде по-лесно да изберете и внедрите кухненски дизайн за любимата жена, който ще зарадва и двамата!