Значение на баланса на басейна

1
129
Добави коментар
bekyarov
bekyarov

 

Поддържането на подходящ баланс във вашия басейн поддържа хигиената на водата и частите на басейна в добро състояние. Като собственик на басейн, вашият почистващ препарат за басейни, филтрираща система, хлоратор и добавени химикали трябва да работят в хармония, за да поддържат перфектна кристално чиста вода по всяко време. По-долу изброяваме някои от основните причини, поради които постигането на този баланс е толкова важно.

 

Вашите химикали работят в хармония

Редовно ще трябва да добавяте различни химикали към вашия басейн, за да балансирате pH, нивата на хлор, общата алкалност, калция и други. Ако някое от тях е отметнато и изпадне в неравновесие, това може да има ударно въздействие върху нивата на другите химикали и вашият басейн като цяло става по-труден за поддръжка. Например, ако нивото на рН спадне твърде ниско и водата ви е прекалено кисела, тя ще започне да обработва по-бързо саниращите продукти и ще трябва да използвате повече, за да постигнете същите резултати.

 

Поддържайте вашия басейн да изглежда добре

Вашият басейн е зона за отдих и забавление на семейството и приятелите, но никой не иска да плува в мътна на вид вода! Поддържането на химическия баланс в домашния плувен басейн ще гарантира, че той остава вълнуващата фокусна точка на вашата градина. Басейните могат да станат мътни, когато водата съдържа високи нива на калций или когато липсата на хлор позволява на бактериите и водораслите да растат във водата.

 

Защитете своя басейн и компоненти

Повърхностите, оборудването и компонентите на вашия басейн могат да бъдат повредени от лошия воден баланс. Ниското pH води до киселина на водата, което може да причини корозия на винил, бетон или PVC, оставяйки ви да се справите с разходите за ремонти и резервни части. Оборудването за басейни също може да страда от мащабиране, ако нивата на калций се покачат или рН стане твърде високо. Мащабирането в нагревателя на басейна ви прави по-малко енергийно ефективно и по-скъпо за експлоатация.

 

Грижете се за семейството и приятелите си

Ако някой се разболее след използване на вашия басейн, това е известно като развлекателна водна болест. Редовното добавяне на хлор към вашия басейн убива бактерии като салмонела и Е. coli, както и много вируси, поддържайки потребителите на вашия басейн здрави. PH на вашия басейн също влияе на комфорта на плувеца, тъй като нивата, които са твърде високи или твърде ниски, могат да причинят дразнене на очите и обриви по кожата.