Подреждане на домашния офис

1
127
Добави коментар
zapoznaise

Спецификата на съвременния живот е такава, че все повече хора са принудени да оборудват работно място у дома. Ако сте частен предприемач, който се нуждае от компютърно отчитане, на свободна практика, пишещ статии или дизайн, програмист или просто служител, тогава вероятно

вече сте мислили за проблема с компетентната организация на мини офис.

Основното нещо по този въпрос е правилно подбраната компютърна маса. Какви са нейните характеристики?

Първо, мебелите за стационарно и преносимо оборудване са значително различни. Собствениците на първите са по-подходящи за доста просторни комплекти, включително рафтове за компактдискове, папки, кутии. Собствениците на мобилни модели, както показва практиката, предпочитат маса за лаптоп под формата на лека конструкция, пригодена за удобно използване в близост до фотьойл или диван. На второ място, когато купувате мебели, трябва да обърнете внимание на ергономичността. В крайна сметка както производителността на труда, така и здравето зависят от това колко комфортно се чувствате пред екрана. В тази връзка най-удобните дизайни с регулируема височина и ъгъл на наклон на плота на масата. Когато купувате подвижна маса, препоръчително е да изберете модел, така че долната рамка (със или без колела) да отиде напълно в отвора между стола и пода. Това ще поддържа гърба ви срещу облегалката на седалката. Когато избирате трансформатор, обърнете внимание на неговата стабилност. Е, архивният шкаф трябва да бъде възможно най-компактен и просторен.

Може би ъглово компютърно бюро или опция с рафт за втори монитор ще ви подхождат. Изберете сглобяеми модели. След това, със следващото преустройство на апартамента, можете лесно да промените дизайна. Трето, вземете решение за качеството. Стъкленото компютърно бюро се е доказало добре. Ако предпочитате ПДЧ, изберете продукти с плътно висококачествено залепване на ръба, а също така се уверете, че влагата не попада на повърхността. Има и малки пластмасови модели, но те са по-малко издръжливи. И последното нещо. Помислете за местоположението на мебелите. Тя не трябва да затрупва пространството и по никакъв начин да пречи на работния процес – става въпрос не само за удобството при придвижване из офиса, но и за психологическата среда, която до голяма степен зависи от интериорния дизайн и обзавеждането.

Ако работите сутрин и следобед, не забравяйте да инсталирате маса близо до прозореца – по този начин ще получите най-удобния и безопасен за очите естествен източник на светлина.

В други случаи е по-добре да поставите работната маса в центъра на стаята.