ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е в пълна готовност да посрещне предизвикателствата през зимния сезон

1
136
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

„ТЕЦ КонтурГлобал Марица-Изток 3“ посреща понижението на температурите в пълна експлоатационна готовност за осигуряване на необходимата електроенергия за битовите потребители и бизнеса. В зимния период електроенергийната система на страната е традиционно по-силно натоварена, заради високото потребление на електричество за отопление.

Като съставна част от комплекса „Марица Изток“ централата участва в производството на значителен дял от електроенергията на страната и е осигурила повече от 10% от произведената в страната електроенергия, което се равнява на средното потребление на около 980 000 домакинства за посочения времеви интервал.

“ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е в пълна готовност за работа в есенно-зимния период, благодарение на подготвения експлоатационен персонал, изпълнените в срок мероприятия, включително плановите ремонти и осигурените необходими запаси от лигнитни въглища от Мини „Марица – Изток“. Погрижили сме се да се изпълняват необходимите мерки за опазване здравето на всички, които работят на площадката на електроцентралата. “, заяви Изпълнителният директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ Красимир Ненов.

Централата продължава да работи при спазване на най-строги санитарни и ограничителни мерки, които бяха въведени във връзка с пандемията от COVID-19. На територията на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ се извършва постоянна дезинфекция, осигурени са допълнителни лични предпазни средства на служителите и безопасно физическо разстояние.

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ взе всички необходими мерки и за гарантиране здравето на ангажираните с ремонтната кампания, която се проведе от началото на юли до края на септември. Профилактиката на четирите блока и двете сероочистващи съоръжения се осъществява на годишна база с цел оптимизиране на възможностите им и подготовката за зимния сезон, когато традиционно системата е значително по-натоварена.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа  на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда.  Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

ТЕЦ Контур Глобал Марица Изток 3 зимен сезон COVID-19 комплекс Марица Изток По статията работи: