Най-добрите смарт домашни устройства за подпомагане на възрастните хора

12
580
Добави коментар
zlatko.dimitrov
zlatko.dimitrov

С напредване на възрастта много хора може да се нуждаят от подкрепа, включително семейството, лица, които да се грижат за тях и жилище, което е оборудвано за приспособяване към често срещаните слабости на възрастта: намалено зрение, намалена подвижност, повишен риск от падания и др.

Смарт домашните устройства могат да ви помогнат да се грижите за възрастните хора, докато те живеят независимо.

Смарт домашните устройства – включително малки сензори, дискретни камери, димни аларми и гласово активирани устройства – могат да направят ежедневието на възрастните хора по-удобно, по-безопасно и по-социално. Смарт устройствата могат да помогнат на възрастните хората да живеят самостоятелно, като същевременно дават спокойствие на своите близки, знаейки, че всичко е наред. Това е възможност за някого да живее по начин, по който никога преди не е можел да живеепоради хроничните си заболявания.

За кого е тази статия за смарт домашни устройства

Това ръководство е за член на семейството, приятел или болногледач, който подкрепя решението на възрастен човек да живее самостоятелно. Голяма част от възрастните хора казват, че планират да живеят у дома, а не на места, където да получат някакъв вид грижи. Отчасти това е така, защото идеята да изживеят останалите години на друго място може да бъде плашеща перспектива – както психически, така и финансово – за някои хора.

Решението за инсталиране на каквито и да е смарт устройства в дома трябва да се вземе с консултация и благословията на въпросния възратен човек.

За някои разходите за домашен асистент или сестрински грижи са просто твърде високи и недостижими.

Смарт домашните устройства могат да бъдат там, когато вие не можете, като така осигурявате 24/7 връзка с човека, за да осигурите безопасност, да подпомагате ежедневнитему задачи и да ви позволяват да наблюдавате любимия човек – майка, баща, баба. дядо и т.н.. Тези устройства включват:…