Изхабени продукти #10

1
135
Добави коментар
prohris
prohris

Здравейте, прекрасни!

Представям ви старателно събрана поредната порция изхабени продукти:

ГРИЖА ЗА ТЯЛОТО
Johnson`s Vita-Rich Smoothies душ гел с йогурт, праскова и кокос

Намерих този душ гел в едно магазинче за италиански стоки в Бургас, но разбрах, че се предлага и в Джъмбо. Аз умирам за готините аромати в душ геловете и тук „йогурт+праскова+кокос“ ме спечели на секундата. Обявявам го за аромат на лятото. Мирише уникално добре. Душ гелът е кремообразен и нежен, не ми е предизвиквал раздразнения или изсушаване на кожата. Има още 2-3 варианта на тези душ гелове и ви препоръчам да ги опитате.

Количество: 750 мл

Цена: около 5 лв.

Бих ли го купила отново: Да

Оценка: 5/5

Balea Silky Diamonds душ гел с карамел и горски плодове

Balea създават продукти със страхотни аромати, а и винаги знаят как да ни спечелят с опаковка. Душ геловете им имат голямо разнообразие и аз винаги очаквам лимитираните колекции, за да ме изненадат с комбинации от съставки и аромати. Този душ гел е перфектен за студеното време, защото създава празнично настроение с комбинацията аромати от карамел и горски плод. Кремообразен е, предназначен за чувствителна кожа и с неутрално рН 5,5. Но усещате ли къде е парадоксът? Много аромати и чувствителна кожа. И точно той бих казала, че в някои случаи ми дразнеше кожата и я зачервяваше. Изхабих го от инат, защото ми харесва как мирише, но този път парфюмите й дойдоха малко в повече на моята кожа.

Количество: 300 мл

Цена: 2,50 лв.

Бих ли го купила отново: По-скоро не

Оценка: 3/5

Balea душ гел с бял шоколад

Серията на Balea с бял шоколад също бе лимиритана и ароматът, който са създали за нея е божествен. Ако обичате сладките аромати, това много би ви допаднало. За разлика от душ гела с карамел и горски плодове, въпреки силния аромат, тук Balea са си свършили работата и към кремообразнаа му формула са добавили AquaCellSoft технология и млечни протеини, които предпазват кожата от изсушаване и запазват липидния й баланс. А аз само се надявам отново да пуснат тази серия в скоро време.

Количество: 300 мл

Цена: 2,50 лв.

Бих ли го купила отново: Да

Оценка: 5/5

AVON Senses душ гелове Citrus Zing, Beautiful Memories и Gelato Moments

Винаги гледам да имам заредени от душ геловете на AVON. Ароматите им са опияняващи, имат разнообразие от разновидности и са нежни към кожата ми. Citrus Zing е перфектният цитрусов и освежаващ душ гел с аромат на лимон, портокал и мандарина. Обожавам го и го поръчвам за не знам кой път. Beautiful Memories е изключително нежен флорален аромат на божур и магнолия. Прекасна комбинация с почти парфюмен женствен аромат. Gelato Moments бе лимитиран вариант с аромат на ванилов сладолед. Ако обичате сладки ухания, този ще изпълни сетивата ви. Банята ще заухае божествено и прави взимането на душ истинско преживяване. Очаквам да го пуснат отново, за да си взема още бройки.

Количество: 250 мл

Цена: около 3 лв.

Бих ли ги купила отново: Да

Оценка: 5/5

Balea Calm Coco душ пилинг с кафе

Пилингът с кафе и аромат на кокос отново бе лимитиран продукт. Въпреки че са от една серия, пилингът и лосионът миришат различно. Не само заради кафето в състава на пилинга. Боди пилингът има рядка кремообразна консистенция, в която пилинг частичките виждам, че два вида – от кафе и може би от бамбук (на цвят са прозрачни и много ситни). Кафените частици не са много и това прави пилингът от не особено гъстите, но пък ситните частици закрепват положението. Въпреки рядката си консистенция, пилингът се справя добре със задачата си, но по принцип аз обичам по-гъстите скрабове. Предпочетох го за ежедневен продукт, но ако искам по-осезаемо ексфолиране бих се доверила на за по-гъст захарен скраб.

Количество: 200 мл

Цена: 5 лв.

Бих ли го купила отново: Да

Оценка: 4/5

Balea Calm Coco лосион за тяло

Винаги съм смятала, че лимитките на Balea са по-хубави от регулярните им продукти. И този лосион от лимитирана им серия Calm Coco отново го доказва. Основно в него ме привлече ароматът – за мен няма типичният кокосов аромат. По-скоро има парфюма нотка, но не натрапваща – прави ароматът елегантен. Текстурата му е по-гъста и кремообразна от повечето лосиони на Balea и попива една идея по-бавно в кожата. Въпреки съдържанието на кокосово масло в състава си, не е мазен, оставя кожата мека и гладка. Уханието от него се задържа дълго време върху кожата и дрехите. Бих казала, че е един много комфортен лосион, който клони към крем.

Количество: 200 мл

Цена: 3 лв.

Бих ли го купила отново: Да

Оценка: 4,5/5

ГРИЖА ЗА КОСАТА
Florame подсилващ шампоан с иланг-иланг, розмарин и лавандула

За първи път се сблъсквам с козметиката на Florame след като бе включен в една от кутиите на GoodBox. Марката е френска и произвежда органична козметика. Шампоанът има доста силен аромат на етерични масла и в частност лавандула. Затова, ако не обичате такива аромати, няма да ви хареса. Предназначен е да възвърне силата и еластичността на косата. На мен ми хареса, но е много гъст, трудно ми беше да разнеса по скалпа. Все пак това е характерно за натуралната козметика. Отчитам го към успешния ми опит с органична козметика. А и нямах никакво раздразнение на скалпа. Косата се усеща гъста и жива. А и трите масла в състава му са много подходящи, ако се борите с косопад и тънка коса.

Количество: 200 мл

Цена: 20 лв.

Бих ли го купила отново: Може би

Оценка: 4,5/5

The Body Shop Ginger Scalp Care Shampoo

Продуктите на The Body Shop винаги пленяват с аромати и действие и имах много големи очаквания към този шампоан. Той е предназначен за чувствителен и проблемен скапл и обещава решение срещу пърхут и лющеш се скалп. Обогатен е с екстракти от джинджифил, кора от бреза, бяла върба и добит по устойчив начин мед от Етиопия. Звучи перфектно и ухае адски свежо на джинджифил, но моят претенциозен скалп не се понесе с него. Имах сърбежи и лющене и го оставих на мъжа ми. За него обаче се оказа панацея. От години той имаше проблем с пърхута и лющене на скалпа, но след като започна да го ползва, скалпът му е в перфектно здраве. Не съм виждала никой шампоан да задържи толкова дълго действието си и да поддържа скалпа здрав. А косата му е много мека и жива. Така че от негова страна ви го похвалвам.

Количество: 400 мл

Цена: 16 лв.

Бих ли го купила отново: Да (за мъжа ми)

Оценка: 4/5

Balea стилизиращ крем за къдрици

При стилизирането на косата си обикновено използвам три стъпки: олио за коса, крем за къдрици и гел за фиксация. Купувала съм много кремове – професионални и дрогерийни, но винаги се връщам към този на Balea. Ако косата ви е послушна може да фиксирате само с него, но на мен ми е малко слаб и добавям гел.

Продуктът е прекрасен – хидратира, заради маслата от ший и арган в състава си, заглажда косата, прави я лъскава, предпазва я от накъсване и плюс това има термозащита. Единственият му минус е, че има силикон в състава и къдриците ви може да не им хареса тази съставка, но за цената си, му прощавам. Много ми допада и неговата опаковка, която е вакумна и позволява на 100% да изхабиш продукта. Има деликатен аромат и почти мусова и лека кремообразна формула, която прави нанасянето много лесно по дължината на косата.

Количество: 150 мл

Цена: 6лв.

Бих ли го купила отново: Да

Оценка: 4/5

Londa пяна за коса

Когато започнах моето приключение със стилизарането на къдрава коса, продуктите на Londa бяха първите, които използвах. Отдавна изчезнаха от козметичните магазини и бях много щастлива, когато открих тази пяна в кварталния супермаркет. Страхотен продукт със средна до силна фиксация, която не „спича“ къдриците, а им придават перфектна естествена фиксация. Не изглежда уау и не мирише на скъп продукт, но съм много много доволна от нейния ефект. Тази пяна ме накара да изоставя всички кремове и желета и простичко да стилизирам косата си само с пяна. Вече поднових опаковката с втора.

Количество: 200 мл

Цена: около 5 лв.

Бих ли я купила отново: Вече съм

Оценка: 5/5

ЛИЧНА ХИГИЕНА

Vademecum 2in1 избелваща паста за зъби + вода за уста

Харесва ми концепцията на тази паста за зъби – опаковката й е много елегантна и компактна, а съдържа цели 75 мл. В нея са комбинирани паста за зъби и вода за уста, което я прави идеална при пътувания. Единственият минус при нея е, че малко трудно се изважда пастата от нея, както и че е флуоридна. По-течна е от страндартните пасти. Води се избелваща с бърз ефект и „светлинно активираща се технология“, каквото и да означава това. Избелване със сигурност имаше, но не е фрапиращо. Вижда се, но е минимално. Щадяща е към зъбите и не ги прави чувствителни. Изхабих две опаковки от нея и спрях да я купувам, защото очаквах малко повече по отношение на избелването на зъбния емайл.

Количество: 75 мл

Цена: 3 лв.

Бих ли я купила отново: Може би

Оценка: 3,5/5

Velnea Satin гел за бръснене с алое вера за чувствителна кожа

Гелът за бръснене на Velnea не ме впечали особено с качества. Осигурява необходимото плъзгане на бръснача, но не пази много кожата отдолу. Не смятам, че е грижовен продукт, ако имате чувствителна кожа. Просто обикновен гел за бръснене. Мъжките са по-добри или тези на Balea. Не беше и икономичен. Стори ми се, че адски бързо свърши. Препоръчвам ви да заложите на нещо по-хубаво.

Количество: 200 мл

Цена: 3-4 лв.

Бих ли го купила отново: Не

Оценка: 3/5

ГРИЖА ЗА ЛИЦЕТО

ELEA почистваща вода-пяна с флорална вода от здравец

Направо ви казвам, че тази измиваща пяна е един отличен български продукт. Предназначена е за мазна и смесена кожа. Съдържа  флоралната вода от здравец, ниацинамид, рициново масло и млечна киселина. Все съставки, които регулират производството на себум в кожата и я предпазват от появата на пъпки. Ухае приятно на крем, но ароматът й е малко силен. Аз я използвах предимно сутрин, защото е лека. Имайте предвид, че леко пресушава кожата и е необходимо да я хидратирате след това. Не сваля на 100% грим, затова е добре да я ползвате като втора стъпка. Бих я предпочела пред пяната на Himalaya, която ползвах често преди. Смятам, че намалява отчасти омазнаването на кожата и не ми е предизвикала акне, зачервявания или раздразнения.

Количество: 165 мл

Цена: 6 лв.

Бих ли я купила отново: Да

Оценка: 4,5/5

Bilka мицеларен измиващ гел с екстракт от грозде

Харесвам продуктите на Bilka и специално за няколко от тях имам статия, която можете да видите тук. Мицеларният гел съдържа екстракт от бяло грозде, който успокоява кожата и спомага за възстановяване на клетките, а растителният глицерин я хидратира и възстановява нейната еластичност. За дълбокото почистване на кожата спомагат мицелите. Аз го използвах като втора стъпка след почистване на грима и то предимно вечер. На мен ми идваше малко силен, леко ми изсушаваше кожата и тя се нуждаеше от допълнителна хидратация. Не ми предизвика някакво раздразнение и чувствителност на кожата. Хареса ми като действие – един чуден български продукт.

Количество: 200 мл

Цена: 6 лв.

Бих ли го купила отново: Да

Оценка: 3,5/5

Sephora Triple Action мицеларна вода с невен

Взех за проба мини размер на мицералната вода на Sephora и останах много доволна от нея. С лекота разтваря всякакъв грим, особено спирали за очи. Няма некомфортно усещане от нея, но е добре да я отмиете след като си изтриете грима. Съдържа успокояващи кожата съставки като невен, цинк и пантенол и е подходяща за мазна и проблемна кожа. Пълната бутилка ми се струваше доста скъпа и не бих дала такава сума за мицеларна вода. Със сигурност има по-хубави мицеларни води за тази цена. Все пак тази опаковка ще ви свърши чудесна работа, ако искате да я изпробвате или да я вземете за път.

Количество: 50 мл

Цена: 6 лв.

Бих ли го купила отново: Може би

Оценка: 4/5

Sephora Waterproof Eye Makeup Remover

Заедно с малката опаковка мицеларна вода, взех да опитам и двуфазният им лосион за премахване на грим. Той също се справи отлично и много бързо и безпроблемно сваля водоустойчива очна линия и спирала. Сравнително икономичен е, защото с малко количество лесно се изтрива грима. Изхабих го много по-бавно от мицеларната вода, затова бих го заредила отново. Съдържа екстракт от метличина, което го прави подходящ и за по-чувствителни очи. Като единствен негов минус отчитам, че е доста мазен и след него ви трябва измиващ гел, за да почистите остатъците.

Количество: 50 мл

Цена: 6 лв.

Бих ли го купила отново: Може би

Оценка: 4/5

Garnier мицеларна вода за чувствителна кожа

Мицеларната вода на Garnier е една от най-хубавите дрогерийни, които съм използвала. Силно наподобява мицеларната вода за чувствителна кожа на Bioderma и е неин перфектен заместител. Водата много бързо се справя с всякакъв грим и крайно икономична. Тази опаковка е само 125 мл, а я ползвах дълго време. Сваля на 100% грима, но все пак почистете лицето с измиващ гел. Няма парфюм, алкохол, не дразни кожата, не запушва пори и не причинява раздразнения. Ако се запасите с голяма опаковка ще ви издържи за дълъг период от време.

Количество: 125 мл

Цена: 3 лв.

Бих ли я купила отново: Да

Оценка: 5/5

Ina Essentials биологична розова вода

Розовата вода на Ina Essentials се нарежда сред любимите ми и това вече не знам коя опаковка подред ми е. Използвам я вместо тоник като първа стъпка в грижата за лицето. При нея липсва онзи натрапващ се аромат на роза. Розовата вода съдейства за хидратацията, тонизирането и подмладяването на кожата. Розовото масло е прекрасен и ефикасен антиоксидант, на който в България можем да се насладим за много малка сума. Редовно я използвам и като грижа за косата – за блясък по дължините и за намаляване на омазнавянето в корените. Препоръчвам ви я с две ръце. А в сайта при поръчка на две бутилки 200 мл, получавате втората с 40 отстъпка!

Количество: 200 мл

Цена: 10 лв.

Бих ли го купила отново: Да, вече поднових опаковката

Оценка: 5/5

OliVital масло от шипка + витамин Е

Ако все още не се включили шипковото масло в грижата за кожата си, не се бавете. Шипковото масло е панацея за множество кожни проблеми като справяне със зачервявания по кожата, акне, белези от акне, поява на бръчки, неравен тен. То е богато на антиоксиданти и незаменимо при борбата със стареенето на кожата и поддържането на нейната еластичност и младежки вид. Специално в маслото на OliVital е добавен и витамин Е, който също е мощен оксидант, подсилващ цялостния ефект на маслото.

Специално това масло много ми допадна. Затворено в тъмна бутилка, за да не се окислява и снабдено с капкомер, то е много удобно за употреба. Аз го позлвам редовно в нощната грижа и за времето, което го използвах, цялостния вод на кожата ми се подобри. Само 3-4 капки дневно са ви необходими и ще ви стигне за много дълго време. Закупих го от Елитис, но и в по-големи аптеки може да се открие в тази разфасовка.

Количество: 30 мл

Цена: 17 лв.

Бих ли го купила отново: Да

Оценка: 4/5

Rimmel London Мatch Perfection фондьотен

Да ви призная честно, нямам много добър опит с фондьотените на Rimmel. Струват ми се много тежки и мазни и не ми е комфортно с тях, когато ги използвам. Match Perfection купих с голям мерак, защото таях надежди за него, но от много време си стои пълен и недокосван и е време да си отиде. Въпреки, че е сравнително течен спрямо други на марката, се усеща мазната му формула. Опитах се да се адаптирам към него, но е твърде тежък за мен. Много бързо лицето ми лъсва през деня и гледката не е красива.

Количество: 30 мл

Цена: 12 лв.

Бих ли го купила отново: Не

Оценка: 2/5

Neutrogena Visibly Clear Spot Proofing Oil-free Moisturiser

Неотдавна този крем попадна в статия „Козметични разочарования #3“ (ЛИНК). За него мога да кажа, че много дава много обещания, но катастрофално действие. Формулата му е чиста от минерални масла и е с добавена салицилова киселина, за да предотвратява появата на пъпки и черни точки. Действително, ако имате пъпки, лекува ги, но така запушва пори, че след седмица-две нещата много загрубяват. Като консистенция е перфектен и много комфортен, но само това е неговият плюс. Повече за него можете да прочетете тук (ЛИНК). Не ви препоръчвам да рискувате с него, защото е нож с две остриета.

Количество: 50 мл

Цена: 10 лв.

Бих ли го купила отново: Не

Оценка: 2,5/5

ГРИЖА ЗА РЪЦЕ

Balea Very Berry пяна за ръце

Пяната за ръце на Balea отново бе лимитиран продукт с много интересна концепция. Ароматът е много приятен – на горски плодове. Продуктът излиза под формата на пяна и се разнася по кожата. Хареса ми идеята на продукта, но не и действието му. Първо много лесно можете да прекалите с изваденото количество, което след това няма попиване. Не оставяше лепкаво усещане, но й трябваше повече време да попие. Хидратацията, с която дарява кожата не бе дълготрайна и трябва често да се нанася отново. Не е от най-добрите им продукти от грижата за ръце. Повече радва очите.

Количество: 100 мл

Цена: 2,50 лв.

Бих ли я купила отново: По-скоро не

Оценка: 3/5

The Body Shop крем за ръце с масло от ягода

Харесвам кремовете за ръце на The Body Shop, леки са като текстура и формула и бързо попиват без да оставят некомфортно усещане. Съставът им е хубав, а специално този мирише умопомрачително на ягода, на истинска ягода. Маслото от ягода е силен антиоксидант и ръцете ви ще ви благодарят, ако го използвате. Омекотява и хидратира, но ако ръцете ви са много сухи, няма да ви е достатъчен. Обичам да съм заредена с тези малки кремчета, защото са ми чудни да ги нося в чантата или да имам крем на работното място. Няма да сбъркате, ако пробвате някое от тях, дори само заради аромата.

Количество: 30 мл

Цена: 12 лв.

Бих ли го купила отново: Може би

Оценка: 4/5

 

Хареса ли ви тази статия? Последвайте ме в Инстаграм и Фейсбук!

Целувки,

Hris