Grayscale: Новите инвеститори искат Етериум

1
158
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

През последните няколко месеца се наблюдава невероятно представяне на големите крипто активи, главно – Биткойн. Но докато Биткойн се опитва да пробие върховете за всички времена, криптовалута # 2 на Етериум набира всеобща популярност.

Малкият брат расте

Малкият брат на Биткойн – Етериум, започва да привлича все-повече внимание. В интервю за Bloomberg Майкъл Соненшайн, управляващ директор на Grayscale Investments, обсъжда нарастващия интерес към криптовалутата. Крипто тръстовете на Grayscale позволяват на институционални и акредитирани инвеститори да купуват крипто чрез по-традиционни канали.

Инвестиционното дружество главоломно добавя активи към своите резерви. На 1 декември 2020 г. те обявиха, че са закупили 7300 биткойна на стойност близо 140 милиона долара. След това на 4 декември те добавиха още 140 милиона долара биткойн за 24 часа. Сега те притежават BTC на стойност около 10 милиарда долара.

За първи път институционалните инвеститори в крипто излизат извън Биткойн. Това е повече от просто повишаване на интереса. Соненшайн каза, че през 2020 г. е видял повече интерес към „само Етериум“.

През август Grayscale стартира телевизионна рекламна кампания, насочена към увеличаване на приемането на крипто.

Етереум е доминант

Но не само Етериум накара тези нови инвеститори да дойдат. Експлозията в популярността на Децентрализираното финансиране (DeFi) и стартирането на мащабируемия Етериум 2.0 привлече повече внимание. Тъй като DeFi работи предимно в мрежата на Етериум, таксите нарастваха, както и цената на актива.

Всъщност стратегът на Bloomberg Майк МакГлоун каза, че Етер поддържа „статут на лидер на платформата“. Така че въпреки набезите в DeFi от Tron (TRX) или Binance Coin (BNB), Етериум е избраната мрежа.

Нещо повече, цената на Етер се е увеличила с 360% през последните месеци, над два пъти повече от 170%-ния ръст на биткойните. Въпреки че DeFi видя много измами и балончета, той все още е технология с един от най-реалистичните случаи на използване. Значението на цифровото финансиране в COVID-кризата и социалното дистанциране не остава незабелязано.

Grayscale Investments предлага няколко финансови продукта в криптовалута. Те включват Ethereum Trust, The Litecoin Trust, Bitcoin Trust и разнообразните продукти.

Доклад на Grayscale казва, че 17% от новите пари в тръста им в Етериум през Q3 2020 идват от нови институционални инвеститори. Това предполага, че големите инвеститори, нови за криптопространството, търсят Етериум, а не Биткойн.

Въпреки че текущата цена на Етериум от около $ 600 далеч не е най-високата за всички времена от близо $ 1400, печалбите не са гарантирани. Крипто пазарът не е нищо друго, освен променлив. Инвеститорите, стари и нови, може да се справят с огромни промени в цените.

И все пак, това са добри новини за криптосвета, според Соненшайн. Той каза:

„Развитието на този клас активи продължи да се затвърждава.“

Източник