Грижа за тревата и инструменти

1
128
Добави коментар
zapoznaise

Невъзможно е да станете собственик на красива морава, без да похарчите определена сума за нея, трябва да придобиете необходимите инструменти за грижа за нея. В момента най-често срещаните са електрически, механични, бензинови и акумулаторни косачки.

Популярността на мощните косачки е особено голяма за тези, които се нуждаят от технология, която не замърсява околната среда. Лесните грижи и експлоатация, тихата работа, без разходи за електричество и гориво са явните предимства на електрическите косачки за трева. Обикновено тези косачки се използват на малки площи и са предназначени за редовно косене, тъй като с обраслата трева може да не е в състояние да се справи.

Електрически косачки, асортиментът им може да бъде намерен на https://za-bania.com, по вкуса на собствениците на средни парцели от около 6-8 акра. За по-големи площи идеални са акумулаторните косачки за трева. В този случай за електрически косачки за трева е необходимо да се монтират стационарни гнезда в цялата морава.

Към избора на електрическа косачка за трева трябва да се подхожда много отговорно, защото тук е важен всеки детайл, от мощността, вида на ножовете до ширината и височината на косене. Дизайнът на колелата също оказва голямо влияние върху използваемостта и приложимостта в различни области. Например, на тревни площи с много дървета и храсти, триколесните косачки са страхотни, защото са по-маневрени.

За големи площи не си струва да купувате косачки за трева с малка работна ширина (за предпочитане над 0,5 m). Също така трябва да решите дали имате нужда от самоходна или несамоходна косачка за трева. Самоходните са по-удобни за използване, защото изискват по-малко физически усилия, но са по-енергоемки.

Големите площи се обработват най-добре с бензинови косачки, но те са по-малко екологични и по-шумни. Трябва също да се отбележи, че те трябва да се обслужват по-често. Тези косачки за трева са отличен избор за ливадни и мавритански тревни площи.

Собствениците на големи тревни площи, които не са безразлични към технологиите, предпочитат мини трактори и ездачи. Тези машини осигуряват качествено косене на тревата и са оборудвани с просторни колектори за трева. Ездачите могат да се използват не само за косене на трева, но и за отстраняване на отломки, мъх, зеленина и дори сняг.

Тримерите са друг вид механизъм, който може да помогне в грижата за тревата. Това са електрически косички. Проектирани за малки площи, както и за подстригване на тревата в райони, които са трудно достъпни за конвенционална косачка. Основните предимства на такива агрегати са възможността за използването им на тревни площи със сложен профил, на места, които са трудно достъпни, както и простотата на дизайна и компактността.

За вашата морава ще са важни не само устройства за косене на трева, но и устройства за поливане (автоматично и ръчно), почистване (гребла, градински прахосмукачки), обработка на тревата (тревни ножове, ножове за ръба на тревата, пръскачки) и устройства за разрохкване на почвата (различни видове аератори).

Като цяло, ако има желание да имате прекрасна морава, тогава е напълно осъществимо, особено след като разнообразното оборудване за тревни площи и инструменти, предназначени за това, ще ви помогнат да сбъднете всяка мечта.