Баня в тъмни цветове

1
244
Добави коментар
zapoznaise

Баня в тъмни цветове е истински шедьовър на дизайна. Той може да бъде създаден само от собственици с изискан вкус. Тъмният спектър от цветове е невероятно придирчив към текстурата, но ако всичко е премислено правилно и добре подредено, резултатът несъмнено ще надмине всички очаквания. Дълбочината на тъмните цветове перфектно ще подчертае: блясъка на стъкло и метал, топла дървесна текстура, камък. Такива комбинации са най-актуални в съвременните интериорни решения. Но подходящи ли са тези декори за всички бани и какво трябва да знаете, за да украсите стая в подобен стил?

Когато решавате за тъмен цвят на банята, обърнете внимание на размера на стаята. Стаята не трябва да е малка. Тъмният фон на стените визуално ще намали пространството, така че малките пространства ще изглеждат още по-малки и тесни. В какви стилистични решения са подходящи тъмните цветове на стени, подове, мебели?

За да може баня в тъмни цветове да се окаже хармонична и удобна, трябва да се погрижите за създаването на адекватно осветление в нея . Важно е да направите зонирането на пространството със светлина, като за това използвате стенно осветление и прожектори. Подовото осветление и осветяването на елементи от вътрешните секции на мебелите ще се справят перфектно със задачата. Що се отнася до фоновите решения, не бива да оформяте монохроматични интериори сами. Има твърде много нюанси, с които само професионалистите могат да се справят. Изберете от най-популярните цветови комбинации. Най-често се предпочита симбиозата на черно с червено, сиво или бяло.

Тъмни плочки в банята: как да се използва в декора Тъмно кафяви плочки

Шоколадовата баня ще бъде оазис на спокойствието. Интензивните кафяви плочки създават усещане за сигурност, стабилност и ред. В такава баня винаги ще има топла атмосфера. Цветята винаги са готови да станат спътници на кафяви нюанси: оранжево-жълти, розово-сини, светло зелено-тюркоазени дуети. Следните довършителни материали ще изглеждат най-добре в интериора на банята в тъмни цветове: Едноцветни плочки, винаги с лъскав блясък, гофрирана или гладка повърхност. Плочки от естествен камък или изкуствени аналози, стилизирани да наподобяват разфасовката му.

Стъкло-керамични мозаечни плочки, направени от смес от тъмни и светлокафяви керамични парчета. Стенни панели от масивно тъмно дърво от яра, зебрано, орех или по-достъпни – дъб, клен и други европейски видове, обработени с петна или отворени със специален тонизиращ лак. Термо дърво. Много практичен вариант за банята. Материалът е водоотблъскващ, не подлежи на гниене, плесени и гъбички. Има пъстър външен вид и има приятен опушен кафяв нюанс.

Тъмнозелени плочки

Този спектър е страхотен. Дава хармония и спокойствие, подобрява настроението, помага да се отпуснете. За разлика от светлата част от цветовата схема, чиито нюанси символизират младостта и надеждата, тъмните тонове носят енергията на зрялост, просперитет и благополучие. Банята с тъмно зелено покритие е вътрешен спа център и старчески дом . Малахитовият, изумруден, иглолистен цвят във финала е в състояние да се отърве от натрупания негатив, главоболие, да облекчи синия синдром от хронична умора и да даде стимул за творческа дейност.

В дизайна на тъмната баня, зеленото се препоръчва да бъде допълнено с блясъка на златото и разредено с покрития от дърво. Такива комбинации ще изглеждат богати.

Тъмносини плочки

Колкото и да е странно, но в банята тъмносините цветове са по-лоялни и помагат за облекчаване на умората, успокояване и настройка за нощна почивка. Цветните терапевти казват, че заобиколен от тъмносини стени, дори кръвното налягане се нормализира. Може би синият спектър изглежда толкова добре в баните, тъй като е символ на водната стихия. Той е хармоничен и незаменим за създаване на морски, класически, английски интериор. Наситеността на цветовете на такава тъмна плочка в банята, може да се разрежда с бели, шафранови, горчични включвания.

Тъмно лилави плочки

Този сегмент от цветната палитра се свързва с мистицизма, мистериите на магьосничеството, поради което се смята за символ на дворцови интриги и фантазии. Изглежда тежък? И вие се опитвате да подходите към този спектър от гледната точка на „плодовете и зеленчуците“ и всичко ще се промени наведнъж. Свържете нюансите със смокини, зрели патладжани, касис. В такъв асоциативен масив е по-лесно да се търсят успешни цветови комбинации. Какво ще хармонизира с наситено лилаво? На първо място, зелени цветове, особено шам фъстък, светло зелено. Съчетава се добре с розово и люляк. Но най-луксозният мокс ще бъде добавянето на лилаво златисто жълто. Това е комбинация, достойна за арт деко. За по-модерния закачлив интериор е добър дует от бяло и лилаво.

За минималистична баня можете да вземете като основа комбинация от заглушени лилави плочки и оцветено дърво до пепеляво кафяво.

Тъмно сиви плочки

Нюансите от този спектър създават спокойна атмосфера, която неутрализира прекомерната емоционалност. Интериорите с тях са скромни и спокойни. Но това не означава, че с такава палитра е невъзможно да се създаде аристократична атмосфера в банята. Тук просто трябва да изберете правилна сянка. Наситеният опушен, богат цвят на пепел и графит ще се превърне в идеален фон както за стандартни водопроводни инсталации, така и за бани в тъмни цветове.

Неутралността на сивия спектър ви позволява да го разреждате и допълвате с всякакви цветове. Преливането на бяло, сиво, черно ще изглежда впечатляващо. Играта на тонове може да тече по стените или цялото пространство, от пода до тавана, може да бъде достатъчно.

Черни плочки

Този цвят се използва от специалисти в дизайна на баня от дълго време. Нещо повече, той се появява там изобщо не като акцентни петна, а като пълноценен фон. Черни стени, черни подове и, о ужас (!), Черен таван! Но във всяко от тези решения има шокираща смелост. И наистина трябва да го имате, за да потъпкате постулатите, че не използвате тъмни цветове в малки стаи. Черните плочки в банята напълно опровергаха тази догма. Черен фон е чудесен за помещения с такава функционалност, особено ако хвърля лъскава повърхност. В допълнение към плочките в декорацията на стаята могат да се използват черен камък, мазилка и пластмаса.

Черното успя да се превърне в най-смелата тенденция на нашето време. Но такава комбинация ще изглежда привлекателна само при условие, че играта на текстури и светлина се поддържа ясно, така че не се страхувайте да разреждате блясъка  с релефни, матови и кадифени вложки.

Ако само подовете са черни в банята, тогава „облечете“ стените в ярко тюркоазено. Това ще бъде чудесно решение за етнически стил. Триадата червено, черно и бяло е добра за баня в тъмни цветове. Такива решения са от значение за модерния интериор. Но най-богатите черни плочки ще изглеждат в комбинация със злато, антики, санитарен фаянс.

Посетители:
37