Любими продукти за октомври и ноември 2020

1
127
Добави коментар
prohris
prohris

Здравейте, прекрасни!

Тази есен се насъбраха множество нови продукти, които опитах. Голяма част от тях ме впечатлиха значително. Ето част от тях, които се нареждат като моите любими продукти за октомври и ноември 2020 г.:

Nature of Agiva дневен хиалуронов гел

След като стана сензация и аз се развълнувах да пробвам от хиалуроновото желе на българските Nature of Agiva. И нека започна с това, че е по-добро от това на Holika Holika и на Garnier. С този продукт Nature of Agiva са надминали себе си. Съставът на желето е 99% натурален. Отсъстват силикони, естествени оцветители и парабени. Състои се основно от гел от алое, обогатен с хиалуронова киселина и розова вода – перфектно трио, което се грижи за хидратация, успокояване и анти-ейдж грижа.

Неразделна част от сутришната и вечерната ми рутина, видях значително подобрение в състоянието на кожата ми. Използвах го след тоник и серум, като междинна стъпка преди крема за лице. Формулата му е прекрасна, защото попива изключително бързо и на 100% в кожата. Оставя кожата хидратирана и съживена. Няма мирис (гелът на Holika Holika е наблъскан с аромати и лепне) и не съдържа вреден алкохол (в желето на Garnier има денатуриран алкохол). Чудесен български продукт, който заслужава да му се обърне внимание.

Garnier шийт маска за лице с хиалуронова киселина екстракт от гроздово семе

Част от безкрайно харесваните Hydra Bomb-и на Garnier, тази маска за мен е черешката на тортата. Опитвала съм и други шийтове от серията, но маската с екстракт от гроздово семе взима златния медал.

Според производителя тя съдържа концентрация хиалуронова киселина колкото ½ бутилка серум и наистина се усеща така. Тази маска е една от най-ефективните и комфортни шийт маски, които съм опитвала. Не е корейска, но спокойно може да ги конкурира.

Листът й е мек, тънък и прилепва плътно по чертите на лицето. Напоена е обилно с есенция и спокойно можете да я оставите на лицето за 30 минути. След премахване, остава количество есенция, но попива за 10-на минути напълно. Оставя кожата дълбоко хидратирана и с блясък.

Но най-изявено е действието е на следващия ден! Никога през живота си не съм усещала кожата си толкова добре хидратирана, мека и изгладена особено след една употреба на маска! Наистина е толкова добра!

Apivita детоксикираща маска за лице с тиква

В сезона на тиквите бях завладяна и от маските за лице с тиква. Открай време се каня да пробвам детоксикиращата маска за лице на Apivita. Покупката оценям като повече от успешна, защото тази маска се нарежда в Топ 3 на любимите ми маски на Apivita.

Детокс маската на Apivita е в стандартните за тях сашета от 2х8 мл. Едно саше ми стигна за 4 ползвания. Маската съдържа нежно ексфолиращи ензими от тиква, масла от лимон и джинджифил и бяла глина. Маската е с 95% натурални съставки и нещо super fancy за нея е, че „водата в маската е заменена с инфузия от гръцки планински чай с антиоксидантно действие“. Как да не я купи човек?

Нанесена на лицето не изсъхва напълно и така не ви се пресушава кожата от наличието на глина. Много ми харесва това качество на маските на Apivita. Аз я държа не повече от 15 минути, защото все пак е ензимна маска, след което кожата е почистена, озарена и подхранена. Реално нормализира нивата на себум и абсорбира излишното количество от него. За мен тя е прекрасна добавка към ритуала ви, когато кожата ви се нуждае от бързо и ефективно възвръщане на оптималната й свежест и блясък.

Belita-Vitex крем за тяло и ръце със 7 масла

За първи път се сблъсквам с продуктите на беларуските Belita благодарение на абонаментните кутии на Lady Box. Крем-маслото на Belita се превърна в панацея за сухата кожа на краката ми през последните месеци и застудяващото време. Съставът на крема е доста добър и съдържа масла от арган, макадамия, авокадо, бадем, кокос, ший и камелия. Истински великолепна подхранваща седморка.

Кремът има лек деликатен аромат и гъста маслена текстура. Това го прави изключително подходящ за суха кожа, защото задържа влагата в кожата. След нанасяне реално се усеща неговото действие през целия ден. Кожата е мека, гладка, подхранена. За гъстотата си попива сравнително бързо. Останах безкрайно доволна от него, а искам да ви призная и че съм влюбена в опаковката му.

Maybelline Lifter Gloss гланц за устни с хиалуронова киселина

Супер елегантна опаковка + хиалуронова киселина – определено продадено за мен. Новите гланцове на Maybelline направиха фурор и има защо. Този път са се постарали откъм външен вид, действие и цветова гама на продукта. Аз си харесах номер 003 Moon, който е запленяващ светлорозов брокатен нюанс.

Освен красивата опаковка, която е цяло бижу, много ми допадна и сравнително големия апликатор на този гланц. Действието му е наистина хидратиращо. Формулата му не е лепкава и се задържа дълго върху устните. Прави много красив блясък върху устните, който може да се надгражда. Няма голяма пигментация, но стои адски красиво и деликатно. Ухае супер пристрастяващо на сладко лакомство. Подходящ е и за деня, и за вечерен тоалет. Със сигурност ще купя поне още един цвят. Много си заслужава!

Bell HypoAllergenic Rich Matt червило #02 Famous Star

От дете обичам червилата на Bell, когато това бяха единствените, които майка си купуваше. Bell HypoAllergenic са нова линия на марката, чиито продукти са със състав подходящ за чувствителна кожа.

Новата линия червила на Bell HypoAllergenic Rich Matt има страхотни и ярки цветове. При мен попаднаха 3 от цветовете и мой любимец през последните месеци се оказа светлокафяв нюд 02 Famous Star. Такъв цвят издирвам открай време и съм много щастлива, че имам червило с такъв красив нюанс и прекрасна формула. Червилото е много пигментирано, не се размазва и спокойно го нося и без молив. Съчетавам както с ежедневен, така и с по-силен грим. Наистина многофункционален нюд, който идеално ми пасна.

The Body Shop Vanilla Pumpkin крем за ръце

От миналата година се прехласвам по тази серия на The Body Shop и се радва, че я върнаха и тази година. Тя има перфектния топъл есенно-зимен аромат на ванилия. Когато отворите и помиришете продукта, душата ви се сгрява и ви обзема чувство на празник и уют!

Избрах крема за ръце за постоянен жител на дамската ми чанта, (но го ползвам и по-често). Много съм доволна от формулата на крема – не е мазна, не оставя филм. За разлика от редовните им кремове за ръце, този има по-плътна и подхранваща кожата формула. Попива изключително бързо и моментално прави кожата мека, гладка и подхранена. Божествено кремче, абсолютно попадение на The Body Shop!

Biofficina Toscana деликатен шампоан за коса

Споделяла съм многократно тук и в Instagram колко проблеми имам с шампоаните и колко лесно ми се раздразня скалпа от тях. Сухота, белене и пърхут ме съпътват с неуспешните ми опити досега. Деликатният натурален шампоан на Biofficina Toscana се оказа панацея за мен. Изключително нежна и щадяща формула както за скалпа, така и за косата. В състава му са вложени органичен тоскански зехтин, успокояващи скалпа и укрепващи и омекотяващи косата вещества – органични екстракти от градински чай (салвия), бръшлян, коприва, горски слез, мащерка, лавандула, бергамот. Подходящ е за ежедневна употреба и за всети тип коса.

Забелязала съм, че при повечето натурални шампоани косата ми става сива и без блясък, но не и при този шампоан. Той се пени прекрасно и въпреки това остава нежен към скалпа и косата. При мен имаше фаза на привикване и по-лесно омазняване на косата. След месец скалпа ми се балансира и сега се мия единствено с него.

Закупен е от магазин Odonata, които предлагат голямо разнообразие от прoдукти на Biofficina Toscana. Цената на шампоана е повече от достъпна и е под 20 лв. Можете да го видите тук – https://odonatacosmetics.com/produkt/delicaten-shampoan-biofficina-toscana/?ref=1117 (съдържа affiliate link).

Bath and Body Works Pumpkin Cupcake антибактериален гел за ръце

Антибактериалните гелове за ръце на Bath and Body Works са световноизвестни и обичани. Сега разбирам защо – съчетават пристрастяващ аромат с нежно действие. Pumpkin Cupcake се сдобих отново благодарение на абонаментните кутии на Lady Box. Гелът е в стандартен размер от 30 мл, но е с по-течна формула и е доста икономичен. Отчитам, че е по-нежен към кожата и не изсушава кожата така, заради наличието на етерични масла в състава му. Ароматът му е на току-що извадени от фурната курабийки, които те пренасят на вълшебно място. Аз съм пристрастена към него. Жалко, че у нас много трудно се откриват.

Ароматна свещ „Кафе и книги“ от Четящото фламинго

Свещта на Четящото фламинго открих съвсем случайно в книжарници „Хермес“, където предлагат част от асортимента им. Истина е на сайта им – https://thereadingflamingo.com/produkt-kategoriya/candles/. Когато разгледах сайта им, разбрах каква е концепцията на свещите – посветени са на феновете на книги и са именувани на книжни герои. Имат изключително голям избор от нестандартни и модерни аромати.

Аз се спрях на свещта „Кафе и книги“, която ухае на лате макиато и кроасан с ягода. Прекрасна комбинация! След като я запаля се разнася деликатен и ненатрапващ се аромат. Създава истинска атмосфера за кафе и книга. За жалост свещите са сравнително мънички и бързо догарят. Но за феновете на ароматни свещи и книги са страхотно удоволствие.

Безжични слушалки TWS i12

За моя голяма радост вече съм горд собственик на безжични слушалки и то на цена под 30 лв. TWS i12 се гласят като много успешна реплика на AirPods. Ако ги pair-нете с продукт на Аpple даже ги разпознава като AirPods. Аз ги закупих от https://shopmobile.bg/slushalki/bezzhichni-slushalki-i12-tws-bluetooth-5-0-s-tach-kontrol-i-3d-zvuk, където се предлагат в няколко цвята. Аз естествено залепнах за розовите.

На ухото са много удобни и се задържат без да падат. Звукът много зависи от това как ще ги поставите в ухото. В повечето случаи е доста чист, но при кофти качество на аудиото, не се чува много добре. Нямат голям бас, но това е животът. Телефонен разговор се чува добре, имат вграден микрофон, но са ми казвали, че от другата страна качеството на звука не е от най-доброто (като на високоговорител, записва и околните звуци).

Върху самата слушалка има бутон, чрез който можете да включвате и изключвате случалките, да оставите включена само една от тях, са смените песен, да вдигнете и затворите телефона. Зареждат се със зарядно тип Apple (не от най-новите, аз ги зареждам с кабела за таблета си) и са готови за около час.

Самите слушалки могат да се зареждат и от самата кутийка без да са включени на захранване. Все още не съм им разбрала цаката кога са напълно заредени и кога има малко батерия в тях. Издържат на около 2 часа постоянна работа. На кутийката имат бутон за включване и отключване. Лесно и безпроблемно се свързват с всякакъв вид устройства.

Харесват ли ви такъв тип статии? Последвайте ме в Instagram и Facebook!

Целувки,

Hris