Изненадващ брой от нас са започнали да работят от вкъщи голи

1
128
Добави коментар
cryptalaxy
cryptalaxy

Глобалният преход към отдалечена работа накара много хора да развият някои доста странни нови навици, показват нови изследвания.

 

Докладът на Kaspersky установява, че много работници се радват на свободата да не са в офиса и да отпускат редица лични стандарти, докато са у дома.

 

Донякъде шокиращите 11% дори казаха, че работят голи, показвайки неочаквано разширяване на гъвкавостта, която дистанционната работа трябваше да предложи.

 

Лоши навици

 

Проучването установява, че близо половината (48%) се радват да работят в удобни дрехи и че над една трета (36%) дремят през деня. 27% от работниците казват, че им е било приятно да работят навън в градината или на балкон, а 23% дори успяват да гледат Netflix по време на работа.

 

Въпреки това, служителите трябва да гарантират, че докато личните им стандарти може да се променят, отношението им към сигурността и онлайн защитата остава високо. Наличието на изчерпателна и актуална платформа за сигурност на корпоративните устройства е от жизненоважно значение за гарантиране на безопасността на работниците, независимо къде се намират, и че ценните бизнес данни не се крадат.

 

 

„Това заключване се оказа двупосочна улица за хора, чиято работа им позволява да работят от вкъщи“, отбеляза Марина Титова, ръководител на отдел „Маркетинг на потребителски продукти“ в Kaspersky.

 

„От една страна, служителите най-накрая получиха шанса да забравят за недостатъците на живота в големите градове и да започнат да работят в по-комфортна атмосфера. От друга страна, те се сблъскаха с много предизвикателства, когато се борят да останат продуктивни, реорганизират работното си пространство и се развиват нови навици. Когато работите от вкъщи, поверителността ви е изложена на по-голям риск, поради което е жизненоважно да запомните да се грижите за вашата цифрова сигурност.“

 

По-нататъшни проучвания на Kaspersky установиха, че атаките срещу протоколи за отдалечен работен плот (RPD) са нараснали с изумителните 242% в сравнение с миналата година, като участниците в заплахата ясно виждат възможност при масовия преход към отдалечена работа.

 

В допълнение към огромното нарастване на броя на грубите атаки срещу RPD, 1,7 милиона уникални злонамерени файла бяха прикрити като приложения за корпоративна комуникация.

 

Източник