Ремонт в детската стая

1
196
Добави коментар
zapoznaise

Децата са най-важното нещо в живота. Те придават на живота ни особен смисъл. Всеки от нас се стреми да даде на детето си най-доброто. Ето защо към въпроса за ремонтните дейности в детската стая трябва да се подхожда отговорно. Първо трябва да изберете правилния

интериор за стаята на детето си, като вземете предвид всички нюанси. Избор на дизайн на детската стая При ремонта ще е необходимо да се решат проблеми, свързани с зонирането, декора, сигурността на стаята, трябва да вземете предвид и психическия комфорт на вашето бебе. Броят на децата в едно семейство, тяхната възраст, пол, хобита оказват значително влияние върху дизайна, оформлението и облицовката на детската стая.

Трябва да се помни, че стаята на детето ви едновременно служи като спалня, стая за игри, а също и място за учене. Психиката на децата е особено чувствителна към околната среда – осветление, лично пространство, цветове, мебели. Следователно не всички облицовъчни материали са подходящи за употреба.

Ако имате две или три деца, трябва да украсите стаята на бебето си с различни стилове, като по този начин създадете свой собствен свят за всяко от тях.

Най-добре е да изберете мебели в детска стая в неутрален цвят. В стаята на бебето трябва да има възможно най-малко отразяващи предмети, огледала, стъкло, тъй като те могат да попречат на съня на бебето.

Детето прекарва 80 процента от времето си в стаята си, както споменахме по-рано, стаята едновременно служи като игрална зала, спалня и място за учене, така че интериорът в стаята не трябва да кара детето да се чувства раздразнено и уморено. Следователно всяка от тези зони трябва да бъде подчертана с различна цветова схема на стенното и подовото покритие. Когато купувате мебели за детска стая, трябва да помните, че тя има напълно различни размери и пропорции от тази за възрастни. Обзавеждането не трябва да има остри ъгли, трябва да има проста форма и големи детайли.

Здравата нервна система за вашето дете са положителните емоции, които то получава, докато играе и проучва мебели. Съответно мебелите трябва да бъдат надеждни и многофункционални. В крайна сметка желанието на вашето бебе да се скрие, да се пенсионира е съвсем нормално. Неслучайно в наше време са измислени много варианти за мебели за деца с допълнителни затворени, игрови секции. Можете също така да намерите мебели, направени под формата на малка къща.

Дизайн и планиране на детска стая Планирането на детска стая трябва да започне с избора на стая, която е подходяща по размер и естествена светлина. Най-добре е да е от западната или южната страна на света. Ако е възможно, отделна стая за бебе не трябва да бъде по-малка от 6-8 м2. Желателно е да е достатъчно далеч от хола и кухнята.

Вътрешното осветление трябва да бъде повече над главата и точковото осветление, а също така трябва да помислите и за нощното осветление. Също така е необходимо да се осигури осветлението на работния плот и зоната за игра, като се вземат предвид възрастовото натоварване и зрението на вашето бебе. Дифузната светлина визуално разширява пространството.

При проектирането трябва да се има предвид, че цветовете на облицовъчните материали трябва да се избират в светли и умерено ярки тонове. Освен това материалите за покритие трябва да бъдат незапалими и екологични.

Най-добре е да изберете ламинат или паркет като подово покритие, това ще помогне за улесняване на почистването в детската стая. Килимите трябва да се поставят в зоната за игра или до леглото.

Препоръчително е стените в детската стая да бъдат покрити с тапети. В днешно време има огромен избор от тапети за детска стая, с рисунки на различни теми. Тапетът трябва да бъде залепен на две нива. Една трета от височината на стените от пода е тапет от един цвят, след това друг. Преходът между тапета трябва да бъде отделен от граница, която ще съвпада по цвят с долната и горната част от тапети.

Стените на детската стая също могат да бъдат боядисани и боядисани с различни анимационни герои. Ако въпреки това сте избрали опцията за боядисване на стените, тогава се препоръчва да използвате акрилатна или алкидна композиция, която се произвежда на водна основа, няма почти никаква миризма, когато се прилага. В допълнение, тази боя не се влияе от домакински препарати. Един от вариантите за довършване на тавана в стаята на детето ви е таван под формата на звездно небе. Можете да направите това, като боядисате тавана в синьо, залепите хартиени звезди върху него или просто купите тапет с подобна тема.

За много малки деца се препоръчва да изберете изолиран линолеум или висококачествен ламинат като подово покритие, което не се влияе от мокро почистване. По-големите деца са най-подходящи за естествен килим с къса или средна дебелина, за най-малко събиране на прах.

Също така се препоръчва да се оборудва детският спортен комплекс под формата на шведско стълбище, въже и гимнастически пръстени. Ако детето ви вече посещава училище, трябва да изберете място за бюро с кутии за учебни пособия.

Когато избирате цветова схема за стаята на детето си, имайте предвид факта, че цветовите предпочитания на децата се променят с възрастта. В по-млада възраст децата обичат всичко ярко: червено, жълто и др. Докато растат, децата предпочитат по-малко ярки цветове: оранжево, синьо, зелено. Също така, когато избирате цветови опции, не може да се игнорира осветеността на стаята, общия цветен фон, цвета на мебелите.

И така нека обобщим: Всички повърхности на стаята – таванът, пода и стените трябва да са в светли цветове, мебелите за детска стая да бъдат поръчани в малко по-малко тъмен тон.

Безопасността на вашето дете: в стаята не трябва да има остри или изпъкнали интериорни елементи при, които могат да се спънат или да се блъснат. Когато избирате мебели, дървото е най-добрият вариант.

Тъй като детето трябва да почива в стаята си след активен ден, прекаран в училище или детска градина, в стаята трябва да има атмосфера, която да помогне за намаляване на прекомерната подвижност. Затова психолозите съветват да се използват топли цветове: жълто, розово или маслинено.

Ако искате детето ви да расте по-независимо, уверете се, че то може да достигне до всичко, което го интересува и има нужда, което е в неговата стая.

Експертите казват, че изучаването на сложни шарки върху килим или тапет допринася за развитието на въображението на детето.

Масата на детето трябва да бъде такава, че върху нея да може да се постави всеки разгънат албум, стойка за химикалки и моливи и настолна лампа. Нощно шкафче с няколко чекмеджета също няма да е излишно, но трябва да се помни, че под работната маса трябва да има достатъчно място, за да може детето спокойно да изпъне краката си.

Дрешникът трябва да е нисък, така че вашето мъниче да може самостоятелно да сортира нещата си.

Когато купувате легло, най-добрият вариант е несгъваемо легло с ниска облегалка или диван със сгъваема конструкция или разтегателна система.