Решения CAME за пасивна къща

2
265
Добави коментар
zlatko.dimitrov
zlatko.dimitrov

Решенията на CAME се съчетават с начина на живот на потребителите и тяхното мислене: с тази цел са създадени системите за домашна автоматизация, алармените системи и видео контрола за „пасивна къща“, с решения, които гарантират на нейните собственици топлинен комфорт, без да използват никакви енергийни източници за алтернативно отопление.

Двуфамилната къща, съставена от два етажа с размери 200 м2, изцяло изработена от дърво (без бетон) и специално проектирана с оглед да бъде „пасивна къща“. В тази къща няма инсталирани отоплителни системи. Топлината от слънцето и тази, генерирана от домакинските електроуреди, компенсира загубата на топлина през обвивката на сградата през по-студените месеци.

Къщата, която е добре изолирана отвън с минерална вата, снабдена с вентилационна система, която осигурява постоянно рециркулация на въздуха, заедно с термопомпа, която да вкарва горещ въздух във вентилационната система през зимата и студен през лятото. Електричеството и топлата вода се генерират чрез система от слънчеви панели.

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО ПАСИВНА КЪЩА

Къща, проектирана…