Facebook, Amazon, Netflix и Google Stocks вече са налични в DeFi

1
109
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Injective Protocol стартира търговия с акции. Facebook, Amazon, Netflix и Google ще бъдат първите акции, изброени на децентрализираната борса.

Injective, високоскоростната борса за търговия с деривати от слой 2, изградена с Cosmos SDK, добави традиционни акции в четвъртък.

Първоначално те ще дадат възможност за търговия с акции на Facebook, Amazon, Netflix и Google, като по-късно ще бъдат добавени още. Тази колекция от акции се нарича разговорно FANG и е спечелила на инвеститорите едни от най-големите доходи в последно време.

Екипът си партнира с Terra и Band Protocol, като Terra предлага токенизация на акциите и данни за цените чрез тяхната oracle технология.

Изпълнителният директор на Injective Protocol Ерик Чен съобщи новината днес:

„Инвестирането в акции все още остава недостъпно за милиарди хора по света, докато съществуващите платформи действат като пазачи и страдат от технически предизвикателства. Injective помага безпроблемно да се коригират тези важни проблеми, за да позволи на всеки да търгува с акции с нулеви такси.“

Актуализацията е първото по рода си предлагане на продукти на децентрализирана борса.

Докато водещата борса FTX се фокусира върху тласкането на индустрията напред, този месец изброява Airbnb преди Nasdaq, акциите никога не са били широко достъпни в DeFi. Injective изброява запасите в своята мрежа Injective Solstice V2 и те ще бъдат достъпни за закупуване с USDT.

Injective предлага и акциите с нулеви такси. Обикновено търговците на акции подлежат на високи такси, често чрез отстъпки от маркет мейкъра.

Това развитие предполага, че DeFi далеч не е приключила и продължава да напредва, като включва повече функции от традиционните финансови пазари.

Източник