Как да избера перфектното джакузи?

1
204
Добави коментар
zapoznaise

Със сигурност всеки от нас, когато ремонтира баня  в къщата или апартамента си, си е представял каква ще бъде ваната или душ кабината. Днес няма да ни изненадате с нищо, а много хора инсталират вани с хидромасажна функция. И така, решихте да предприемете покупката на хидромасажна вана, но не сте сигурни коя да изберете,

Просто очите им изтичат, гледайки такова изобилие от оферти, които сега са на пазара – от евтини китайски вани до луксозни единици на цената на малък самолет.

При покупката обаче е по-важно да се обърне внимание не само на качеството на изработката, цената и техническото попълнение, но и на наличието на гаранционно и следгаранционно обслужване.

Нека се опитаме да разберем това поне малко и да се опитаме да го разберем. Как можете да направите избор за по-добро джакузи?

Китайски, немски, американски?

Джакузита като клас са “родени” в Германия. Следователно немските производители се считат за иноватори в този пазарен сектор. Производителите на джакузи във всяка страна първоначално са взели немски чертежи за своето производство, развивайки темата по свой собствен начин.

От какво са направени хидромасажните вани?

За направата на вани се използват различни материали. Тук разглеждаме няколко характеристики, които могат да определят избора ви.

• Цена. Колкото по-висока е цената, толкова по-добър е материалът, използван за направата на ваната.

• Трайност на материала.

• Тактилни усещания при избора на вана и нейния външен вид.

Цена за вана с хидромасаж

Ваните с най-ниска цена са изработени от пластмаса. Недостатъците им са крехкостта, твърдата вода, светлината, температурните промени при къпане и т.н., влияят негативно върху тях. Ваната може да потъмнее и на повърхността да се появят драскотини.

По-скъп вариант са ваните от фибростъкло. В сравнение с конвенционалната пластмаса, тази опция е много по-трайна. Ваните от фибростъкло могат да бъдат направени в различни цветове, което дава свобода на въображението на купувача.

Можете да намерите в продажба вани от чугун. Те са много по-тежки от други подобни вани, това е основният им недостатък. В допълнение, чугунните вани често отстъпват по отношение на завършеност, тъй като правенето на дупки в чугун е по-трудно, отколкото при други материали. Към това се добавят и проблемите с доставката на ваната до обекта и нейното инсталиране.

Акрилни вани. Днес това е най-добрият вариант. От акрил се правят не само битови, но и медицински вани. Корпусът на горещата вана е направен по метода на безпроблемно разтягане – следователно повърхността на ваната е изключително гладка. За да се увеличи живота на ваната, тя е подсилена със специално фибростъкло от задната страна.

Акрилните вани са най-популярни поради следните предимства:

• Повърхността е устойчива на екстремни температури

• Дезинфекцират се лесно

• Въздействието на агресивни вещества минимално разваля ваната

• Много е трудно да се надраска повърхността

• Дълъг експлоатационен живот и отличен външен вид

Има ли значение размерът на ваната?

Вероятно статията ни трябваше да започне от този момент. В живота хората, които мислят за закупуване на вана, са последните, които обръщат внимание на размерите на ваната. Но преди всичко се подготвя стая за баня ( баня или сауна в апартамент, стая в спа център) и след това започва да се избира вана.

В резултат на това възникват много проблеми както с възможността за инсталиране на ваната в стаята, избрана и подготвена за монтиране на ваната, тъй като тя се оказва твърде малка за нея, така и с доставката на ваната до местоназначението (тесни врати, малък асансьор и т.н.)

Собственикът на ваната трябва да положи много усилия и пари, за да реши този проблем, което понякога дори води до необходимост от закупуване на копие, което не отговаря на всички експлоатационни характеристики, но е подходящо по размер. Ето защо е по-правилно, разбира се, да изберете предварително модел, който е подходящ по всички параметри и след това да подготвите помещение за нея.

Съвети и обратна връзка

Преди да закупите вана, опитайте се да изслушате всички съвети, които ви се дават относно закупуването и инсталирането на вана, както и да проучите информацията в интернет. Капаните, които могат да се срещнат при закупуване на хидромасажна вана, можете лесно да заобиколите, ако внимателно прочетете цялата налична информация.

Особено си струва да се обърне внимание на начините на инсталирането на джакузи, въпроси за по-нататъшна поддръжка, възможни “плитчини” на производителите и отзиви на клиенти за тях. Също така е полезно да знаете какво мислят хората за евтините вани, как работят и как се чувстват при използването на такива вани.

Гаранционно обслужване за джакузита

Преди да купите вана, трябва да прочетете много внимателно договора – и особено да обърнете внимание на параграфа, който се отнася до гаранционно обслужване и ремонт. Джакузитата са сложен механизъм и най-вероятно след известно време той ще се нуждае от превантивна поддръжка, включително подмяна на важни части – въздушната помпа и т.н.

Попитайте по време на покупката и от продавача кога вашата вана ще се нуждае от профилактика и какъв е типичният ресурс за средна вана (брой човекочасове, денивелация на час и т.н.). Ако не отговорите на тези въпроси, преди да закупите вана, може да ви направи неприятни изненади по време на употреба.

Ремонт на вани с хидромасаж

Вашата вана може да се нуждае от ремонт, ако редовно нарушавате правилата за използване на ваната. За съжаление ремонтът на банята често си струва. Ето защо е най-добре да прочетете инструкциите предварително и по време на покупката да се уверите, че продавачът ги опакова заедно със стоките. След като прочетете инструкциите, ще знаете точно какви характеристики има банята и ще избегнете неприятни изненади, например потъмняване на повърхността на банята, драскотини или надрасквания поради използването на соли и масла или други добавки за къпане по време на работа.

В инструкциите можете да намерите и информация за параметрите на електроцентралата, размери, тегло, консумация на енергия.

Надяваме се, че нашата статия ще ви помогне да изберете точно ваната, която напълно отговаря на вашите нужди. И след като получихте много удоволствие от използването на собствената си вана, без съмнение ще посъветвате колегите и приятелите си да си купят подобна. Ние вярваме, че Джакузито е пътят към красотата, здравето и енергичното настроение за целия ден.