София в първия ден от Новата 2021-а година (фотогалерия)

1
129
Добави коментар
Novetika
Novetika

След многоцветния океан от фойерверки, залял София в новогодишната нощ, столицата ни се събуди окъпана от силно слънце на 1 януари 2021 г.

Тълпи от хора се стекоха в центъра на града, включително пред алеите на Националния дворец на културата, за да се порадват на слънчевите лъчи, изпият чаша кафе и поговорят с приятели.

Цели семейства с деца и кучета, весели компании от снощни празненства и чужденци се припичаха, разговаряха весело и се снимаха пред богато украсените елхи на изхода към бул. „Васил Левски“.

Заради пандемията от коронавируса, желаещите да се сгреят с топла напитка търпеливо чакаха пред близките кафенета на „Старбъкс“ и „Коста“.

Новогодишното и приповдигнато настроение се усещаше във въздуха, който въпреки заслепяващото слънце, беше мразовит и накара повечето хора да добавят към слънчевите очила шапка, ръкавици и шал.

Все пак студеният вятър, който се развихряше от време на време, не попречи на струпалите се по пейките столичани да се насладят на първия ден от Новата година и да си пожелаят здраве, щастие и по-добър живот.