Започни годината с обновен дом

1
122
Добави коментар
svetla58
svetla58

Преди всяка Нова година вероятно всички ни бързат да почистят домовете си, но за да започнем на чисто новата година е важно не само да почистим и подредим , а да премахнем завинаги всичко, което не се използва или е счупено. Това не само ще помогне на енергията във вашия дом да се раздвижи, защото както знаете трупането на вещи заталачва енергията, а такъв тип почистване ще освежи и вашето тяло и душа.

Според фън шуй трупането на ненужни вещи в дома ви създава негативна енергия, която може да е причината поради, която не ви върви в живота, не спите добре, боледувате често или не сте щастливи.

За това, ако на 1-ви Януари не сте с ужасен махмурлук се възползвайте от първия ден в годината и отделете внимание на домът си.

Ден за изхвърляне

 

Направете две купчинки: в едната вещи, които така и никога не сте успяли да ги ползвате, а в другата вещи, които вече не стават за нищо, но незнайно защо все още ги пазите. Вещите от първата купчинка може да подарите на някого, а вещите от втората купчинка просто да изхвърлите.

Ако се чудите от къде да започнете можете да изхвърлите всички непотребни списания, брошури, визитни картички събирани с години. После да пристъпите към кухненските шкафове и да извадите всички стари подправки и продукти. Една от чашите на любимият ви сервиз е счупена? Изхвърлете я! Счупените вещи носят лош късмет. Детето ви отдавна е порастнало, но вие все още пазите играчките му? Може да ги дарите в дом или да ги подарите на някого. След това отгорете гардероба си и извадете от него всички дрехи, които се надявате някой ден да ви станат, но много добре знаете, че този ден няма да настъпи. Пуснете ги на свобода, вероятно те принадлежат на някой друг.

Електронно почистване

Почистването на вашите мейли, които сте трупали с години на компютъра си е също толкова важно колкото и почистването на дома. Не забравяйте да сортирате всички файлове, които са разхвърляни по екрана ви. Знаем, че е супер досадно, но тази работа рано или късно трябва да бъде свършена и сега е най-добрия момент за това.

След като сте почистили всичко ненужно и сте подредили е време да внесете нещо ново, което да вкара свежа енергия в домът. Това може да е нова свещ, ароматизатор или пък органайзър за козметика/дрехи, който най-после да сложи ред на вашите вещи.

Овлажнител за въздух с ароматни масла 

Купи овлажнител за въздух

Ароматни масла 

Купи ароматни масла 

Комплект за ароматерапия

Купи комплект за ароматерапия

Огранайзери

Купи органайзер за козметика

Купи органайзер

Купи органайзер за бельо

Купи метален органайзер