3 разкрасяващи ритуала за свежа и сияйна кожа

1
126
Добави коментар
svetla58
svetla58

 В забързаното ни ежедневие често пренебрегваме собствените си нужди и желания и приоритизираме нуждите на хората около нас. За щастие последните години практиката да се грижим за себе си чрез уелнес ритуали все повече се признава като жизненоважен компонент за поддържане на нашето физическо благосъстояние, както и на нашето емоционално и психическо здраве. 

Разкрасяващите ритуали притежават мощни лечебни и противостареещи действия, които съживяват ума, тялото и душата. 

Маски за лице

Всички обичаме ефекта на маските за лице, но дали осъзнаваме, че всичко, което поставяме върху кожата си отива директно в кръвта ни? Това означава, че единствените продукти за красота, които са безопасни за кожата, са тези, които се намират в хладилника ни. А ето и някои от тях:

Мед: Меда е пълен с хранителни вещества, които подхранват кожата, а също така има и мощни противовъзпалителни свойства.

Алое Вера: Наричано от древните египтяни „растение на безсмъртието“, Алое Вера овлажнява кожата, лекува акне и подобрява еластичността на кожата.

Авокадо: Тази суперхрана прониква дълбоко в кожата, за да се бори със свободните радикали, хидратира клетките и подхранва епидермиса.

 Сухо четкане

Сухото четкане е древен ритуал за красота, който е един от най-евтините и прости трикове за красота, които съществуват. Той не само помага за увеличаване на циркулацията, но и има силата да намалява целулита! Помага за ободряване и ексфолиране на кожата, като премахва мъртвите кожни клетки. Той също така служи за детоксикация и стимулиране на лимфната система, която е отговорна за транспортирането на отпадъците от тялото ви. За да създадете още по-луксозно изживяване добавете етерични масла. 

Вана с цветя

Лечението с цветя е неразделна част от много културни традиции. Красавици като Клеопатра и Мария Антоанета се къпели в цветя, мляко и мед, за да поддържат сияйния си тен. Къпането в цветя е ефективен метод за изчистване на отрицателната енергия и прочистване на аурата. Напълнете ваната си с топла вода, след това добавете цветя като:

Роза- за хидратиране на кожата

Божур- за тонизиране и детоксикация на кожата

Жасмин- за подобряване и повишаване на настроението ви.

Можете да изберете органични цветя от цветарския магазин в квартала или сушени от био магазин. Най-добрият начин да изберете подходящите цветя за вас е да изберете цветя, към които сте привлечени, независимо дали с аромат или визуално. Добавете морски соли, кристали, етерични масла и свещи към вашето изживяване. Този мощен разкрасителен ритуал ще ви накара да се почувствате като богиня.

Купи четка за тяло 

Купи био масло от араган с екстракт от лавандула 

Купи маска за лице с матча 

Купи маска за лице с чаено дърво