57% от американците искат незабавно отстраняване на Тръмп

2
126
Добави коментар
albenapet
albenapet

57% от американците искат Доналд Тръмп незабавно да подаде оставка. Това показва проучване, проведено от института за изследвания на общественото мнение Ipsos, възложено от агенция Reuters.

70% от анкетираните не одобряват поведението на Тръмп преди безредиците, довели до щурма срещу сградата на Конгреса.

Джо Байдън поиска детайлно разследване на безпрецедентния щурм срещу Конгреса. По думите му, вандалските действия са получили „активна подкрепа от действащия президент на САЩ“. Той посочва също, че трябва да се изясни защо системите за сигурност не са успели да реагират подобаващо срещу нападението. 

Междувременно служители на американското външно министерство призоваха своя шеф Майкъл Помпео да осъди президента Доналд Тръмп за подбуждане към безредици, съобщи CNN.

Те са подготвили писмо, в което твърдят, че „Държавният департамент трябва да осъди ролята на президента заради бруталната атака срещу американската власт“.

„Подбуждането му (на Тръмп) доведе до бунт в Капитолия, смърт на петима души, безброй жертви, увреждане на обществено имущество, вандализъм и неоценими щети върху нашата демократична система и имиджа на САЩ в чужбина“, се казва в подготвеното писмо. Както отбелязва телевизионният канал, апелът е подписан от около 100 дипломати. 

Източник:http://epicenter.bg/article/57–ot-amerikantsite-iskat-nezabavno-otstranyavane-na-Tramp-/237325/7/0

spodelime.com

Continue Reading