Туитър прекрати за постоянно достъпа на Тръмп, той планира да си направи собствевна платформа

2
166
Добави коментар
albenapet
albenapet

След като блокира за постоянно личния акаунт на президента Доналд Тръмп, снощи социалната мрежа Twitter съобщи, че ще вземе мерки срещу всеки друг акаунт в своята система, ако все още действащият президент на САЩ започне да го използва.

Веднага последва съобщение, че Twitter спира акаунта на президентската кампания на Тръмп – @TeamTrump, заради нарушаване на правилата на мрежата. 

В деня@TwitterSafety забраниха Тръмп с фалшиво обвинение в „подстрекателство“, това се рекламира като „тенденция“, написа Мат Брейнард, изпълнителен директор на Look Ahead America и бивш стратег на „Тръмп за президент“.

Ръководството на компанията, чиято собственост е Twitter, ще предаде контрола над официалните акаунти на президента на САЩ и на Белия дом на демократа Джо Байдън, след като той положи клетва като следващия президент на страната на 20 януари. Именно на тези акаунти в Туитър Тръмп се опита да пусне свои туитове след блокирането на личната му страница там, но те бяха веднага отстранени от модераторите на мрежата.

Текстовете на тези туитове бяха разпространени от пресслужбата на Белия дом.

„Както аз отдавна казвах, Twitter отива все по-далече и по-далече в ограничаването на свободата на словото, и ето че днес служителите на Twitter, в координация с демократите и радикалните леви, премахнаха моя акаунт от тяхната мрежа, за да заставят мене и вас да мълчим“, написа Тръмп.

Президентът републиканец обяви, че разглежда възможността за създаване на собствена, алтернативна на Туитър платформа, след като неговата бе блокирана от администрацията на социалната мрежа. 

Същевременно демократите в Конгреса обявиха намерение да започнат в понеделник процедура по импийчмънт на президента заради случилото се.

От мандата на Доналд Тръмп остават 11 дни. Би Би Си коментира, че действието би било по-скоро символично, като така той ще стане първия американски държавен глава, срещу когото процедура по отстраняване е била задействана два пъти.

От Белия дом обявиха, че действията на демократите са „политически мотивирани“ и само ще доведат до по-голямо разделение в страната.

Около 57 процента от американците искат президентът републиканец Доналд Тръмп незабавно да бъде отстранен от длъжност, след като подкрепи протестите в сряда срещу изборните резултати, които ескалираха в кръвопролитен бунт и нападение срещу сградата на американския Конгрес във Вашингтон, сочи проучване на Ройтерс съвместно със социологическата агенция Ипсос.

Междувременно служители на Държавния департамент на САЩ призоваха своя шеф Майк Помпейо да осъди президента Доналд Тръмп за подстрекателство към безредици.

Си Ен Ен цитира паметна записка, която дипломатите са подготвили и смятат да изпратят на държавния секретар. В нея те отбелязват, че „подстрекателствата на Тръмп доведоха до жесток метеж в Капитолия, до смъртта на петима души, до мнозина пострадали, до унищожение на държавна собственост и вандализъм, а също и до неоценими вреди, причинени на нашата демократична система и на имиджа на САЩ в чужбина“.

Под документа са се подписали около стотина дипломати.

С остра критика към Тръмп се обърна и бившата американска посланичка в ООН Ники Хейли, често спрягана за кандидат за президент от Републиканската партия.

„Тръмп много сгреши с думите си“, каза тя, цитирана от Асошиейтед прес, в реч на зимното заседание на Националния комитет на партията. „Действията му след изборите през ноември ще получат тежка присъда от историята“, отбеляза дипломатката.

Източник БНР

Източник:http://epicenter.bg/article/Tuitar-prekrati-za-postoyanno-dostapa-na-Tramp–toy-pak-planiral-da-si-napravi-sobstvevna-platforma/237322/7/0

бутони за споделяне

Continue Reading