рецепта за Чийзкейк с лимонов крем

1
129
Добави коментар
Mandja.com
Mandja.com

Лесна рецепта за лимонов чийзкейк – продукти, крем, приготвяне на лимонов чийзкейк.

Необходими продукти:

250 гр бисквити125 разтопено масло750 сирене крема110 гр финна захар2 ч.л. финно настъргана лимонова кора3 яйца

За крема:

45 гр масло110 гр финна захар1 яйце, леко разбито1 ч.л. лимонова кора2 с.л. лимонов сок

Приготвяне или как се готви ястието

С кухненския робот раздробете бисквитите на финни трохи. Прибавете маслото и отново пуснете робота докато двата продукта се смесят. С готовата смес застелете форма с диаметър 21 см, като леко притискате сместта към дъното. Покрийте и оставете за 30 минути в хладилника.

В това време загрейте фурната на 180°С градуса. Разбийте сиренето със захарта и кората до получаването на гладка смес. След това прибавете едно по едно яйцата като разбърквате съвсем за кратко. Изсипете готовата смес върху основата. Печете за около 1 час. Извадете и оставете да изстине на стайна температура. Когато изстине изсипете отгоре лимоновия крем и оставете в хладилника за минимум 3 часа, а най-добре за цяла нощ. Извадете от формата непосредствено преди сервиране.

Приготвяне на крема: смесете продуктите в по-малка теджерка. Сложете на водна баня и като разбърквате нерпестанно гответе за 20 минути или докато сместта стане толкова гъста, че да полепва по обратната страна на лъжицата и когато прокарате пръст да остане ясна следа. Веднага махнете от котлона и пресипете в друг съд, за да спрете готвенето. Оставете да изстине напълно на стайна температура.