рецепта за Малинов чийзкейк с бял шоколад

1
150
Добави коментар
Mandja.com
Mandja.com

Лесна рецепта за Малинов чийзкейк – необходими продукти и приготвяне на чийзкейк с малини.

Необходими продукти:

200 гр шоколадови бисквити90 гр бял шоколад, накълцан на дребно80 масло, разтопено125 мл течна сметана200 гр бял шоколад, накълцан250 маскрапоне250 гр крем сирене110 гр финна захар3 яйца2 белтъка400 гр пресни малини

Приготвяне или как се готви ястието

Сложете бисквитите в кухненския робот и смлейте до финни трохи. Прибавете белия шоколад (90 гр) и маслото и отново пуснете робота, колкото продуктите да се смесят равномерно.

Изсипете бисквитената смес в подходяща форма с диаметър 25 см и с леко притискане я заравнете (трябва да оформите и ръб). Оставете за 30 минути в хладилника.

Загрейте фурната на 150 градуса. Загрейте течната сметана, колкото почти да заври. Излейте я върху останалия бял шоколад (200 гр) и разбъркайте докато шоколада се стопи и сместта леко се охлади. В отделна купа разбийте двата вида сирене със захарта докато получите гладък крем. Едно по едно прибавете яйцата, след което и шоколадовата смес. Не трябва да бъркате много, просто колкото да се смесят продуктите. В друга купа разбийте белтъците на мек сняг, който прибавете към получената по-рано шоколадова смес, като прибавите и 250 гр от малините.

Излейте така приготвения пълнеж върху основата. Печете на 150 градуса за около 1 1/2 часа или докато се стегне. Оставете да изстива в изгасената фурна на отворена вратичка. След това трябва да изстудите чийзкейка за още поне 3 часа в хладилник, като не забравите да го покриете с фолио или капак. Извадете от формата преди да сервирате, като отгоре декорирайте с останалите малини и поръсете леко с пудра захар.